Партньор на Проватон
 Красимир Капитанов стана „Дизайнер на годината” за 2018

Красимир Капитанов стана „Дизайнер на годината” за 2018

Сподели в

Красимир Капитанов стана носител на голямата награда „Дизайнер на годината” за 2018 в третото поред издание на най-значимото и елитно събитие за българския интериорен бранш – съревнованието Dibla Design Awards.  Организирано от Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“, то дава уникалната възможност на най-добрите осъществени проекти в страната и техните автори да бъдат забелязани и отличени, да придобият известност не само в професионалните среди, но и сред широката аудитория. По време на официалната церемония, събрала над 750 гости в Sofia Event Center, бяха обявени победителите в 8-те основни категории на надпревара, в която тази година се включиха 150 проекта от 75 талантливи творци.

Международно жури, съставено от български и чуждестранни специалисти, практици и преподаватели в областта оцени всеки един от участващите проекти по шест критерия – общо въздействие, цялостност, оптимизация на пространството, ергономичност, точност при визуалното представяне и оригиналност, като проектите бяха представени анонимно пред журито. На финала, отличията бяха присъдени на:

  • категория „Апартамент“ – dontDIY
  • категория „Фамилна къща“ – Fimera Design Studio
  • категория „Нощен клуб“ – Чавдар Тодоров
  • категория „Ресторант/бар-ресторант“ – Stephen George International
  • категория „Хотел“ – Еял Тахор
  • категория „Спорт/ Разкрасяване и спа“ – Меги Илиева
  • категория „Офис/Работна среда“ – Cache Atelier
  • категория „Магазин/Изложбена площ“ – Cityscape Architects

Творците от Татяна СТАНЧЕВА | TANNE design studio получиха Наградата за професионален профил в Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“, която се присъжда въз основа на най-висок среден рейтинг на публикуваните проекти през годината с най-много общи преглеждания от потребителите. Всички номинирани проекти бяха представени на аудиторията по време на церемонията в специален луксозен албум, а отличените с награда интериори ще бъдат включени в традиционния годишен каталог „Най-доброто в интериорния дизайн за 2018“, който се издава в началото на всяка година и проследява нивото на бранша у нас.

Наградите бяха раздадени на стилна церемония

***

За ДИБЛА

Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“ е отворена и свободно достъпна за всички професионални проектанти у нас, имащи амбициите да се развиват и изявяват в областта си. Затова не е чудно, че тя включва огромен и постоянно нарастващ брой профили (към момента – над 800) и публикувани проекти (над 3690). Оттук тръгват някои от най-популярните и вече утвърдени в страната и в чужбина български имена в бранша. Сайтът на Платформата dibla.com ежедневно се посещава от стотици професионалисти и хиляди потребители, търсещи специализирано решение за предстоящи проекти.
„Дибла“ е професионална платформа, чиито начинания, проекти и мероприятия са водени от основната цел да отразява и популяризира нивото на дизайна в България, да осигури ползотворна и перспективна среда за изява на интериорни и продуктови дизайнери и да създаде тясно сътрудничество между проектантите в страната и фирмите, обслужващи бранша. Затова Платформата организира всички ключови, широкомащабни и разнородни събития в живота на дизайнерската общност у нас.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *