Партньор на Проватон
 Административният секретар на Окръжния съд представи новата си поетична книга

Административният секретар на Окръжния съд представи новата си поетична книга

Сподели в

При препълнена зала на “Арт салона“ на Радио Варна премина представянето на последната книга на Красимир Чернев озаглавена “Портрет на морски фар по залез”.

“В противовес на изменчивите моди и маниерни пози, авторът изгражда своите поетически внушения естествено и с лекота, следвайки посоките на тънката подсъзнателна нишка гранична със съня и изповедта. Най-често той е в канона на свободния стих, следвайки обаче неподвластния на рамкиране ритъм на вълната. Новата стихосбирка на Красимир Чернев е един завършен портрет, който автора е направил потапяйки четки в морето, обяснявайки се в любов на госпожица Самота“ сподели впечатленията си за книгата поетесата Елка Няголова.

Премиерата на стихосбирката на варненския поет бе уважена от съдии, прокурори, съдебни служители, творци и приятели.

“Портрет на морски фар по залез” се появява след три годишна пауза за Красимир Чернев, който през този период пише близо 100 стихотворения. Те са събрани в луксозно издание с твърди корици на издателство “Фабер“, излязло от печат преди броени дни. Корицата е дело на Красимира Милева от Велико Търново, художникът работил и по други две книги на автора.

За Красимир Чернев това е осмата издадена стихосбирка. Той е роден във Варна. Завършил е българска филология, а по-късно право. От 2001г. е член на Съюза на българските писатели. Като административен секретар в Окръжен съд – Варна работи от 13 години.

 

варна24

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *