Партньор на Проватон
 Супермаркет гигант отваря до дни във Варна на терена на бившето Пикадили (СНИМКИ)

Супермаркет гигант отваря до дни във Варна на терена на бившето Пикадили (СНИМКИ)

Сподели в

Според запознати това е най-голямата инвестиция на немската търговска верига, която изкупи всички освободени от “Пикадили” имоти край морето

Най-новият и вероятно най-голям засега супермаркет на немската верига Lidl отваря врати следваща седмица на емблематично за варненци място. Магазинът е от поредицата обекти от ново поколение, какъвто вече беше отворен преди няколко дни в София.

Според информация от веригата той ще е по новата концепция – по-просторни и “зелени” магазини на марката. Lidl влезе в България преди седем години с концепция да е евтин магазин, разположен в периферията на градовете върху собствени терени.

Бавно обаче профилът на веригата се промени: започна да внася и по-висок клас стоки и погледна към центъра на градовете, където се нанесе под наем.

Сделката на “Лидл” от края на август е за рекордната цена от 20.119 млн. лв., става ясно от справка в имотния регистър. Сумата е най-голямата, която германската верига е плащала досега за свой обект в страната, пише Капитал. След сделката новият собственик пристъпи към разрушаване на съществуващия магазин, подготвяйки парцела за строеж на свой, който трябваше да заработи по-рано през 2018. Плановете на веригата се отлагаха на няколко пъти и новият краен срок сега е идната седмица.

Закупеният от “Лидл” терен във Варна е на бившия супермаркет “Пикадили център” на ул. “Битоля” №1 в морския град и включва няколко сгради плюс терен от 7386 кв.м Най-новият хипермаркет има застроена площ от 2700 кв.м и е на два етажа. Това ще е първият обект на веригата с вътрешен ескалатор. На първо ниво ще е покритият паркинг за клиенти, травелатори и асансьори за клиенти. На втория ще е основната търговска зала, помещението за хлебни изделия, административно-битовите помещения, складовете и касовата зона.

По неофициална информация немската верига започва строежа на още един голям магазин на бивш терен на Пикадили, този във варненският квартал “Младост”.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *