Партньор на Проватон
 5 съвета за добро здраве

5 съвета за добро здраве

Сподели в

Даваме отговори на въпроси, които решават проблемите ни със здравето на стомаха ни, хормоналния баланс и други подобни

Подбрахме някои от най-интересните въпроси за здравето, които са ни вълнували през тази година!

ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ОРГАНИЗМА

Вероятно ви е писнало да слушате, че трябва да се храните с повече плодове и зеленчуци, но фитонуриентите освен че дават цветовете на плодовете и зеленчуците, също помагат за детоксикацията на тялото. Най-добре е да се храните със зеленчуци и плодове с различни цветове – дневното разнообразие трябва да е голямо.

ХОРМОНАЛЕН БАЛАНС

В случай, че има застой в черния дроб, то тогава би се нарушило и хормоналният баланс. Дефицит на енергия в черния дроб може да предизвика безплодие, менструални смущения и други подобни проблеми.

ДЕПРЕСИЯ

Когато чревната флора е извън баланс, това има пряко въздействие върху мозъка ни и може да доведе до спадове в настроението ни, до тревожност и депресия. Добавете малко количество ферментирали храни в менюто си, което може естествено да успокои депресирания мозък.

ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА

Йодът е един от градивните елементи на тялото и се използва за производството на хормони на щитовидната жлеза. Най-добрите хранителни източници на йод са морските продукти.

КРАСИВА КОЖА

Сярата е от съществено значение за здравето на косата, кожата и ноктите. Недостигът на сяра е и причината за наднормено тегло, акне и други здравни проблеми. Високо съдържание на сяра им в продукти като: зелени зеленчуци (рукола, зеле, кейл); кръстоцветни зеленчуци (карфиол, броколи, брюкселско зеле); репички; диви риби; говеждо месо; семена от коноп; пчелен прашец; синьо-зелени водорасли; мака.

ЕЛЕ.бг

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *