Партньор на Проватон
 Картички, меденки, бижута – коледните изненади на Карин дом

Картички, меденки, бижута – коледните изненади на Карин дом

Сподели в

Кампанията се стреми да осигури средства за обучение по метода на Мария Монтесори

Картички, календари, играчки, бижута – това са част от предложенията на Карин дом за тазгодишните благотворителни коледни базари. Кампанията се провежда от много години, като в нея се включват както децата в социалната институция, така и талантливи художници. Тази година в центъра гостуваха Мирослава Милева, Флай Лима и Христо Борисов, които рисуваха заедно с малките художници. Крайният резултат са чудесните нови картички: “Бяла магия”, “Елф”, “Залез” и “В планината”- подарък специално от 8-годишната Кристиана Еленска.

Тази година са приготвени и буркани, пълни с меденки, които тръгват към София за няколко специални базара. Вкусната рецепта, майсторските умения и визията са дело на служителки на Карин дом, който наскоро откри и онлайн семеен магазин. Част от спирките в столицата са благотворителният базар на HP – Hewlett-Packard, офиса на КНСБ, Societe Generale Експресбанк, където визитата е за Деня на доброволеца.

Изображение: Карин дом

Изображение: Карин дом

Благотворителната коледна кампания на Карин дом се стреми да осигури средства за включване на деца със специални потребности в обучение по метода на Мария Монтесори. Тази група подпомага деца с различни състояния – леки и умерени умствени увреждания, синдром на Даун, церебрална парализа и деца с комуникативни нарушения да придобият предучилищни, основни училищни, социални и ежедневни умения чрез различни дейности. Децата се учат на любов към реда, самостоятелна работа и инициативност, спонтанност и свобода, изразяващи се в самостоятелни решения и действия.

Монтесори групата има за цел да усъвършенства езиковите и социални умения на децата и взаимоотношенията между деца и възрастни. Монтесори групата се води от опитен Монтесори педагог, а по време на полудневните занимания децата рисуват, моделират и апликират по различни теми, включват се в „Монтесори кухня“, тонус групи и музикотерапия, в разходки, еко-инициативи и тържества.

Повече информация за коледната кампания, както и цени на предлаганите продукти можете да откриете в сайта на Карин дом, както и в страницата на центъра във Facebook.

Снимка: Карин дом

Снимка: Карин дом

Варна Утре

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *