Партньор на Проватон
 Компютърен гений от Варна с първо място на олимпиада по информатика

Компютърен гений от Варна с първо място на олимпиада по информатика

Сподели в

Александър Рожков от 6. клас в Частно средно училище “Юрий Гагарин” в СОК “Камчия”, се класира на първо място от училищата във Варна и стана пети по успеваемост на Олимпиада по информатика и компютърна грамотност. В нея участваха 270 деца от цяла България, съобщават от училището.

Организатор на състезанието е Съюза на математиците в България и Института по математика и информатика при БАН и е част от Международното състезание “Бобър”. По време на олимпиадата всеки участник трябваше да реши 18 логически задачи за 30 мин.

Александър Алексеевич Рожков от Частно средно училище “Юрий Гагарин” в СОК “Камчия” постигна изключително висок резултат от 123 точки при максимални 144 точки, което го нареди на първо място сред училищата във Варна. Въпреки че е 6. клас, Александър Рожков посещава часовете по информационни технологии на 8. клас. Той се интересува от различни приложни програми за програмиране.

“Интересно ми е да работя на SharpDevelop, Code Blocks и Visual Basic”, споделя малкият компютърен гений, който скоро ще започне да изучава и програмата “C++” предвидена в учебния план на 10. клас. “Има много деца, които желаят да се явяват на олимпиади и да научат нещо повече по информатика и информационни технологии. В днешно време в тази област децата напредват с много по – бързи темпове като дори изпреварват материала заложен в учебния план”, коментира Силвия Минкова – учител по информационни технологии в ЧСУ “Юрий Гагарин” в СОК “Камчия”.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *