Партньор на Проватон
 Дават 32 000 лв на двойки с репродуктивни проблеми във Варна

Дават 32 000 лв на двойки с репродуктивни проблеми във Варна

Сподели в

11 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати от общинската инвитро програма. На днешното си заседание съветниците от ПК „Здравеопазване“ дадоха съгласие да бъдат отпуснати 32 500 лв. по общинската инвитро програма на 11 варненски двойки с репродуктивни проблеми.

Седем от тях ще получат по 3 500 лв. за инвитро с донорска яйцеклетка, а други четири – по 2 000 лв. По информация на председателя на комисията, доц. Аноанета Цветкова до края на годината по този параграф остават още 10 500 лв. Членовете на комисията се съгласиха да бъдат отпуснати и 62 еднократни финансови помощи за лечение на физически лица с установен здравен статус на обща стойност 35 500 лв.

„С решение на Общински съвет бяха пренасочени 30 000 лв. от средствата за подпомагане на инвитро процедури към подпомагане на лечението на граждани. Така сумата от 5 500 лв. стана 35 500 лв.

Сума, която ще изразходваме напълно с това решение.“, добави доц. Цветкова. По предложение на Ивайло Митковски и във връзка с предоставени средства за подпомагане на лечебни заведения през текущата година, съветниците взеха решение на следващо заседание на комисията да бъдат поканени управителите на „СБАГАЛ прф. Д-р Димитър Стаматов – Варна“, МБАЛ „Света Анна – Варна“ и СБАЛОЗ Варна “Д-р Марко Марков”, на което да предоставят отчет за разходите направени до момента.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *