Партньор на Проватон
 ПАВЕЛ ХРИСТОВ, НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ГЕРБ: БЮДЖЕТ 2019 ГАРАНТИРА РАСТЕЖ

ПАВЕЛ ХРИСТОВ, НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ГЕРБ: БЮДЖЕТ 2019 ГАРАНТИРА РАСТЕЖ

Сподели в

Държавният бюджет за следващата година е безпрецедентен. Това е бюджет на растежа – най-добрият, правен през последните 30 години, категоричен бе народният представител от ГЕРБ Павел Христов на среща с граждани в клуба на партийната организация във варненския район „Приморски”.

„На фона на тенденциите в Европа прогнозите за България са добри, а бюджет 2019 създава допълнителни предпоставки за силна, работеща икономика. Същевременно това е и социално отговорен бюджет, тъй като предвижда механизми за увеличение на доходите, на подкрепата за хората в неравностойно положение”, отчете варненският депутат.

Той бе категоричен, че инвестициите в морската столица не са въпрос на мимолетна кампанийност и ще се увеличават и занапред, така че градът да стане още по-привлекателно място за живот и бизнес.

Като член на парламентарната транспортна комисия Павел Христов разясни промените, които ще настъпят след въвеждането на ТОЛ системата от средата на август. „Въвеждаме възможно най-справедливият модел, който по своята същност е уникален за Европа, защото представлява хибрид между познатата от други страни ТОЛ система и винетната система. Финансовата тежест за леките автомобили ще се запази, като от средата на декември винетките ще бъдат изцяло електронни. Валидните хартиени винетки след този период ще могат да се пререгистрират по желание на водачите”, обясни народният представител. Той подчерта, че преструктурирането ще се отрази върху тежкотоварните превозни средства, като се очаква неколкократен ръст на постъпленията в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура”. Това ще даде възможност да се работи по-мащабно по поддръжката и изграждането на нови пътни отсечки.

„През тази година се работи по два участъка от автомагистрала „Хемус”, за догодина се подготвят нови три”, изтъкна още Павел Христов по повод ключовото за Северна България трасе.

В отговор на интереса към споразумението за Брекзит депутатът информира, че в сряда ще се състои среща на парламентарната комисия по външна политика с посланика на Великобритания и темата ще бъде детайлно дискутирана. „Що се отнася до перспективите за България, най-важно е, че договорените условия са добри за нас, но предизвикателствата тепърва предстоят”, отчете още Христов.

В качеството си на административен секретар на ГЕРБ-Варна той допълни, че партийните структури трябва сериозно да се подготвят за предстоящите евроизбори, които са тест за евроатлантическата ориентация на страната ни. „Въпросът за предсрочни парламентарни избори не стои на дневен ред. Нито има алтернатива, нито нагласа за това”, посочи депутатът и допълни, че стабилността в държавата е необходима за успешното реализиране на предприетите секторни политики.

В дискусията взе участие и общинският съветник Мартин Байчев, който по инициатива на ръководителя на ГЕРБ – Приморски Лилия Христова запозна присъстващите с въпросите, поставени на форума на Предприемачи ГЕРБ в Поморие. Байчев акцентира върху амбицията на варненската структура да се повдигат по-активно теми относно връзката образование – бизнес, тъй като решаването на проблема с недостига на кадри не търпи отлагане. „Обсъдихме включително и възможността да се облекчат процедурите за бесарабските българи, които желаят да работят у нас, особено в сферата на туризма. Отчетено бе, че за последната година те са били 10 000 – двойно повече спрямо предходната”, коментира Байчев.

На срещата участваха още кметът на район „Приморски” Петя Проданова, както и общинските съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент доц. Антоанета Цветкова и Калин Калевски.

Будна Варна

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *