Партньор на Проватон
 Брус Лий: Не се моли за лесен живот, моли се за сила

Брус Лий: Не се моли за лесен живот, моли се за сила

Сподели в

На днешната дата през 1940-а година в Сан Франциско, САЩ, се ражда Лий Юен Кам, прочул се с артистичния си псевдоним Брус Лий.

Мъжът заслужено е смятан за най-великата и най-влиятелна личност в бойните изкуства през XX век. Но той е не само блестящ боец, но и вдъхновяваща личност, от която човек може да научи много.

Убедете се в това, като прочетете нашата селекция от цитати от Брус Лий – проницателни думи, които няма как да не ви накарат да се замислите за смисъла на живота.

“Не се страхувай от провала. Не провалът, а ниската цел е престъпление. Във великите опити е славно дори да се провалиш.”

“Самият живот е учител и ти си в състояние на постоянно учене.”

“Умът е като плодородна градина, в която всичко засято, цветя или плевели, ще порасне един ден.”

“Можем да опознаем себе си само при контакт с друго човешко същество.”

“Ако винаги поставяш граници на всичко, което правиш, физически или каквито и да са други, това ще се пренесе и в работата ти, и в живота ти. Няма граници. Има само плата, в които не трябва да се застояваш. Трябва да отидеш отвъд тях.”

“Истината няма път. Истината е да живееш, следователно, да се променяш.” “Не се моли за лесен живот, моли се за сила да понасяш трудностите.”

“Изпразни ума си, бъди безформен – като вода. Ако сложиш водата в чаша, тя става чаша. Ако я сложиш в бутилка, тя става бутилка. Ако я сложиш в чайник, тя става чайник. Водата може да тече и може да бушува. Бъди вода, приятелю.”

https://www.instagram.com/p/BqeDl7lFuxr/?utm_source=ig_embed

woman.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *