Партньор на Проватон
 Дарителската кампанията за събиране на топли дрехи продължава до 30 ноември

Дарителската кампанията за събиране на топли дрехи продължава до 30 ноември

Сподели в

Повече от успешна до момента, кампанията „Да помогнем заедно“ на клуб ДАР към Студентския съвет на ТУ – Варна за събиране на дрехи за хора в неравностойно социално положение продължава до 30 ноември. Дрехите се събират в офина Студентски съвет в ректората на ТУ-Варна. Доброволците се надяват до Коледа да успеят да сортират, разпределят и доставят даренията до общините и социалните центрове, за които са предназначени.

От Студентски съвет напомнят условията на кампанията. Молбата им е дрехите да са чисти, запазени, здрави и по възможност сортирани. Приемат се само горни облекла и връхни дрехи за сезона – без бельо, чорапи, обувки, чанти, аксесоари, играчки, спални чаршафи и кърпи.

Изключително много ни изненадаха стотиците хора, които донесока наистина огромно количество дрехи.“ – споделя Десислава Стефанова, председател на клуб ДАР. – „Варненци са много активни, но получаваме по куриер и много пакети от други населени места. Готовността на хората да помогнат е силно мотивираща и затова няколко пъти удължаваме срока на кампанията. Справяме се с невероятно количество дрехи, което първо зае целия офис на Студентски съвет, а след това – и специалното помещение, което ни беше предоставено от ръководството на университета. Трудно е да преброя транспортните курсове, които доброволците направиха, за да достигнат даренията до тези, за които е акцията. Някои от местата, които посетихме са в общините Горни чифлик, Долни Чифлик, Дъбравино в Община Аврен и др. Уточняваме в момента с местни институции следващите места. Със сигурност ще отидем в Община Провадия, в с. Оброчище… Всяка среща по време на тази кампания, добротата на хората, които искат да помогнат и радостта на дарените ни докоснаха изключително силно, трудно е да опиша това преживяване.“

И както често се случва, инициативата постепенно увлича все повече хора и носи нови идеи. От шивашка фирма дариха нови дрехи – костюми и ризи, и Студентският съвет при ТУ – Варна реши да организира специална кампания през пролетта на 2019 година и те да бъдат дарени на абитуриенти и студенти от семейства в неравностойно положение.

Кампанията можете да следите във фейсбук на страницата на Студентски клуб ДАР – ТУ – Варна.

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *