Партньор на Проватон
 10 лоши секс навика. Как да се справите с тях?

10 лоши секс навика. Как да се справите с тях?

Сподели в

Той е старомоден и притеснителен. Или напротив – бурната му фантазия вече дотолкова ви е изтощила, че копнеете за по-спокойни интимни преживявания. Как да реагирате на сексуалните навици на любимия – да премълчите или да ги промените?

10 лоши секс навика. Как да се справите с тях?
 © Сн.: iStock.com

Първата стъпка е да осъзнаете, че не само мъжете, но и жените понякога имаме неприятни сексуални привички.

Лошите навици на мъжете

1. Секс по график

“Според мъжа ми единственото приемливо време за секс е след 22 ч. А на мен понякога така ми се иска да го съблазня сутрин преди работа или пък следобед.“ – sisi82

Защо се получава така? По всичко личи, че вие сте „чучулига“, а мъжът ви – типична „сова“. Ето защо при вас не съвпадат периодите на сексуално желание.

Какво да сторите: Обяснете на партньора си, че през деня сте много по-чувствителна сексуално. За да го предразположите през деня, може да спуснете щорите, да запалите свещи и да оправите леглото. Дори в слънчев летен ден е възможно да имитирате среднощна обстановка.

2. Бодливо „удоволствие“

„Той не се бръсне с дни, защото смята, че така е по-мъжествен. Неколкократно ми е казвал, че бившата му приятелка е била луда по брадата му. И въобще не чува, че настоявам да се бръсне преди секс.“ – lo_ri

Защо се получава така? Странно, но факт – мъжете не могат сами да се досетят, че няколкодневната брада дразни нежната женска кожа. Особено, ако тя се допира до интимните части, където кожата на дамите е още по-деликатна и от бодежите може дори да се възпали.

Какво да сторите: Не си мълчете. Споделете какъв точно е проблемът. Ако мъжът ви пак откаже да се бръсне редовно, послужете си  с хитрост. Попитайте с полушеговит тон дали в живота му няма друга жена, която да го харесва с брада. Той веднага ще вземе самобръсначката – само и само да ви убеди, че ви е верен.

3. Най-важното достойнство

„Защо мъжете толкова се прехласват по „достойнството“ си? Аз се вбесявам, когато мъж говори прекалено ласкаво за члена си или го оглежда с нескрито възхищение.“ – Nadejda

Защо се получава така? За мъжете пенисът им е нещо като фетиш, доказателство за собствената им мъжественост. Въпросът е, обаче защо вас ви вбесява неговия безобиден навик? Помислете, не е ли по-лоша женската слабост да хиперболизираме недостатъците си, отколкото мъжката способност да преувеличават достойнствата си?

Какво да сторите: Кажете му, че членът му е много хубав, че е идеален и на дължина, и на дебелина, и като форма. И предложете да проверите какъв е в действие. А за да се запази равенството помежду ви, леко му намекнете, че отвреме навреме трябва да обръща внимание и на вашите достойнства.

10 лоши секс навика. Как да се справите с тях?

4. „Не“ на презерватива

„Моят приятел винаги изтъква, че вземането на предпазни мерки срещу забременяване е изключително женска работа.“ – Анита

Защо се получава така? Това не е вреден навик, а белег за ниската сексуална култура на партньора ви. Ако мъжът има сериозно отношение към любимата си, то здравето й няма да му е безразлично. Все пак без презерватив рискувате не само нежелана бременност, но и появата на инфекции и дори сериозни заболявания.
Възможно е обаче приятелят ви да има и проблем с ерекцията – когато е с презерватив, той може и да не успява да еякулира.

Какво да сторите: Ако партньорът ви има проблеми с осъществяването на половия акт, когато е с презерватив – обърнете се за помощ към сексолог. В краен случай помислете и за друг вариант за контрацепция, който да задоволява и двама ви.

5. Само на ярко осветление

„Първото, което той прави, когато започнем да се любим, е да ме целуне по шията. А второто – да запали всички лампи в спалнята. Аз примижавам заради силната светлина, която тормози очите ми, а той смята, че притварям очи от удоволствие. Опитвала съм да изключвам лампите, но той не е съгласен. Иска да ме вижда добре по време на акта.“ – Нели

Защо се получава така? Разбира се, че за мъжа е важно да вижда. Това покачва нивото на възбудата му. За някои жени обаче силната светлина е проблем – те се боят, че така мъжът може да види ясно целулита по бедрата им или торбичките под очите им.

Какво да сторите: Трябва да обясните на любимия си, че ярката светлина ви пречи да се отдадете на усещанията си и да достигнете оргазъм. Договорете се да редувате „светли“ и „тъмни“ сеанси.

Лошите навици на жените

1. В леглото със суфльорка

„Моята приятелка непрекъснато ми подсказва какво да правя – целуни ме тук, смъкни се по-надолу. И все се ядосва как досега не съм разбрал какво й харесва.“ – Ники

Защо се получава така? Може би приятелката ви преди е попадала само на начинаещи любовници, които е трябвало да напътства. И  не може да излезе от ролята на учителка.

Какво да сторите: Най-лесният начин е просто да поговорите с нея и да й кажете да не прави повече така. Ще помогне и ако решите да пробвате с ролеви игри. Например, вие ще сте учител или шеф, а тя ще е ученичка или ваша подчинена.

2. Прекалена чистница

„Тя винаги скача от леглото веднага след секс и тича в банята да се изкъпе. Нима съм толкова противен, че трябва веднага след като сме се любили да взима душ?!“ – Владо

Защо се получава така? Може би за нея сексът е нехигиенично занимание и затова бърза да се измие. Не се опитвайте да я променяте без консултация с психолог.

Какво да сторите: Можете да започнете заедно да взимате душ. Или след секс да се потопите във ваната. Това ще е приятно продължение на интимния акт.

3. Сексуален егоизъм

„Моята приятелка не прави нищо, за да ми е още по-приятно по време на секс. Не желае да опита никакви ласки, целувки, стимулации… Лежи под мен като дърво, съвършено неподвижна.“ – Иван

Защо се получава така? Явно приятелката ви не осъзнава, че сексът е „екипна игра“. Такъв егоизъм може да й навлече доста неприятности, дори и да я остави сама с вибратора, вместо с мъж, когото да използва като електрическа играчка.

Какво да сторите: Добър вариант е да си съставите „договор“ и по него да се редувате – един път вие да изпълнявате нейните желания, един път – тя да ви зарадва с нещо.

10 лоши секс навика. Как да се справите с тях?

4. Голяма актриса

„Моята партньорка явно си въобразява, че колкото по-силно крещи, толкова по-голямо удоволствие получавам. Но аз отлично разбирам кога тя стене от кеф и кога имитира оргазъм.“ – miho32

Защо се получава така? Най-вероятно приятелката ви просто иска да ви покаже нееднозначно, че сте добър любовник.

Какво да сторите: Партньорката ви трябва да проумее, че това не е спектакъл, а интимен акт на удоволствие. Щом е толкова артистична, впрегнете таланта й в различни ролеви игри. Те обаче трябва да са приятни и желани и от двамата.

5. Манипулаторка

„Моята съпруга използва секса, за да ме шантажира. Ако е обидена за нещо, мълчи и не желае да се помръдне в леглото. Но ако иска нещо от мен, прави всичко възможно, за да ми достави удоволствие.“ – Fil

Защо се получава така? Ласки като подкуп – пресметливите жени прибягват до това. И обикновено шантажът не е само в спалнята.

Какво да сторите: В дадения случай е добре да си насрочите час за семейна консултация. Трябва да решите проблемите в отношенията си, за да може за спалнята да остане само удоволствието – истинско.

https://intimno.rozali.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *