Партньор на Проватон
 Новият мол “Delta Planet” ще грабва със зелени градини на покрива

Новият мол “Delta Planet” ще грабва със зелени градини на покрива

Сподели в

Зелена градина ще кани варненци на покрива на новия търговски център Mal Delta Planet Varna. Най-голямото кино и най-големият фитнес във Варна ще посрещат активните хора на морската столица. Това разкри ексклузивно в интервю за Varna24.bg Алекс Линчев, Мениджър на Mal Delta Planet Varna.

– Г-н Линчевморската столица очаква с нетърпение откриването на най-новия варненски мол. Кога Delta Planet Varna ще отвори врати?

– Ние сме в последния етап от заключителната фаза на строителството и до броени месеци ще представим пред варненци нашия цялостен проект. В момента завършваме работата по последните корекции, наложени от изискванията на наемателите, и се готвим за голямото начало. Държим да започнем работа напълно подготвени за високата цел, която сме си поставили – да въведем във Варна един напълно нов стил на шопинг и забавление. Предстои обявяване на датата на откриване на Delta Planet Varna, както и разкриване на интересни новини около проекта.

– Кои са елементите на този нов стил на шопинг?

– Това на първо място е шопинг, който отговаря на модерния lifestyle на активните българи. Ние ще предложим на варненци нови за града световни брандове, които скоро ще им станат любими като Pinko, Desigual, Ralph Lauren, Marco Polo и други. Спортуващите ще открият единствения във варненски мол магазин на Sport Depot, а родителите ще могат да пазаруват в най-големия в търговски център в града магазин за играчки, разположен на над 1200 кв. м. Когато говорим за хора с активен начин на живот, нашето специално предложение за тях ще бъде Фитнес центърът – най-големият във Варна – на площ от над 1000 кв. м. Модните фенове ще намерят при нас най-големите в града магазини на обичаните от младите хора марки. Една от емблемите на съвременния градски стил на живот – Starbucks ще отвори единственото си кафе във варненски мол, а също и Costa. Радвам се, че ще поканим варненци в най-голямото кино извън София от световната верига Cinema City, което разполага с 12 зали. Ще отворим и първата във Варна 4DX зала. Преплитането на нови за града и дори за страната забавления с традиционния шопинг ще е една от най-интересните иновации в търговския микс.

 Вие ще излезете на пазара след известно отдръпване от строителството на молове в последните години. Какви са особеностите на Вашия проект, които ви карат да вярвате, че ще бъде успешен?

– Delta Planet Varna ще бъде не просто поредният мол, а първият голям търговски център в страната ни, който ще бъде открит след голямата вълна от нови молове преди десетина години. Ние имаме своите сериозни основания да вярваме в успеха на проекта – и заради новата концепция, за която говорихме досега, и заради параметрите на комплекса, които определят неговата уникалност. Delta Planet Varna ще бъде наистина мащабен обект – и за Варна, и за България. Той се простира на 100 000 кв. м. площ. Сградата е на четири нива, с над 1300 паркоместа и отдаваема търговска площ от над 40 хиляди кв. м. Аналитични системи от последно поколение и опита на екипа, поел управлението на Delta Planet, гарантират оптималното управление на човекопотока до всички търговски нива. Убеден съм, че Варна е готова, дори бих казал отдавна заслужава търговски център с такъв модерен, просторен и светъл интериор и добре интегрирани открити общи площи.

– На каква стойност е проектът?

– Проектът е на стойност 120 млн. евро. Важно е и кой стои зад инвестициите в нашия проект. Това са сръбската компания Delta Real Estate, част от Delta Holding, и известната в страната ни АП инвест. Първата компания е един от най-големите инвеститори на Балканите, която има в портфолиото си реализирани проекти на молове в региона с общо 250 000 кв. м отдаваема площ и още 600 000 кв. м, които предстои да се пуснат в действие в близко бъдеще. Сред действащите вече са двата обекта на търговския център Delta City в Белград и Подгорица, а сред предстоящите – молове от веригата Delta Planet в Белград, Баня Лука и Ниш. АП инвест е собственост на двамата български предприемачи Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, които имат широк спектър от инвестиции в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването, селското стопанство и търговията. Инвеститорите, част от АП инвест са едни от малкото български експерти с изключително богат опит в развитие и управление на молове като първия търговски център от голям мащаб Mall Sofia и Mall Plovdiv. Изпълнението на проекта е на варненската фирма Планекс.

– С какво ще е по-различен от останалите молове във Варна?

– Ние ще се различаваме дори при пръв поглед – ще ни познаете по зелените градини и по откритите тераси, абсолютна новост сред търговските центрове във Варна. Delta Planet Varna развива на по-високо ниво идеята за ритейлтейнмънт – комбинация от шопинг преживявания, интерактивен интериор и забавления, които да оставят цялостно позитивно впечатление у посетителите. Това е сравнително нова концепция при моловете в България и вярвам, че ще бъде успешна, особено в динамичен град като Варна. Наше проучване показва, че това, което варненци най-много искат от един нов мол (12,6% са го посочили като първо желание), е повече развлечения и забавления, заедно разбира се с по-голямо разнообразие от магазини и услуги, и места за хранене. Ние ще предложим точно това взаимно проникване на шопинг и забавление, което ще накара варненци да се почувстват в Delta Planet като в свой нов, модерен дом.

Алекс Линчев е Asset Manager в Delta Real Estate България и Mall Manager в Delta Planet Varna. Завършил е бизнес администрация и икономика в България и в Лондон. Има над 14-годишен опит в недвижимите имоти и бизнеса с фалисити мениджмънт, лизинг, маркетинг и асет мениджмънт във Великобритания и България. През последните осем години отговаря за търговска площ от над 62 хиляди квадратни метра в моловете на една от най-големите строителни компании в Централна и Източна Европа – полската GTC, понастоящем дъщерно дружество на американския инвестиционен фонд “Лоун стар”.

 

Варна24

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *