Партньор на Проватон
 Петър Сеферов: Шепа хора искат да разделят предприятието на две и ни правят на маймуни

Петър Сеферов: Шепа хора искат да разделят предприятието на две и ни правят на маймуни

Сподели в
В административната сграда на “Пристанище Варна” ЕАД от 13,30 ч. се проведе брифинг с ръководството на дружеството. Пред медии говори Петър Сеферов, изпълнителен директор на Пристанището, предаде репортер на Varna24.bg:

Учудвам се на днешния протест, особено за липсата на диалог, тъй като всички решения за социални придобивки, заплати и др. за двата терминала са взимани в дух на диалог. Като дори на последната ни среща на 6 ноември, на която присъстваха всички, ние ги уведомихме за предложение за 5% ръст на заплатите от 1 януари 2019 г. и вдигане на разценките по техни предложения, а сега няколко човека не ги подписват.

Това е дезинформиране на хората, създава се едно напрежение. Опитват се да се скарат едни работници с други. Разделянето на заплатите през годините се е съгласувало със синдикатите. 1288 лв. е средната заплата в Пристанището. Най-вероятно сме най-проверяваната фирма в този регион.

На хората се препредават други неща. Чувам цифри, които не са верни. Не е имало дата, на която заплатата да е закъснявала дори с един ден.

Буквално шепа хора искат да разделят предприятието на две и ни правят на маймуни.

Вижте цялото изказване в прикаченото видео!

 

Варна24

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *