Партньор на Проватон
 Общинските съветници във Варна решават за студентските награди днес

Общинските съветници във Варна решават за студентските награди днес

Сподели в

Номинациите за присъждане на Годишни поименни награди на Община Варна за студенти от Варненските висши учебни заведения за постигнати високи резултати за 2018 година предстои да разгледа комисията по научка към местния парламент, научи Moreto.net. Съветниците ще заседават на 22-ри от 14.00 часа. След това решението им трябва да бъде утвърдено на предстоящата сесия на Общински съвет.

В категория „Педагогически науки“ е номиниран четвърtокурсникът в специалност „Финанси“ на Икономическия университет Михаил Димитров. Той е заел първо място на Втора международна олимпиада по финансова и актюерна математика за студенти и граждани. Има бронзов медал от Национална студентска олимпиада по математика.

Вероника Равенко е номинираната в направление „Хуманитарни науки“. Тя учи „Международен бизнес мениджмънт“ във Варненския свободен университет и е четвърти курс. Постигнала е първо място в младежкия форум „Моята инициатива в образованието“. Освен това е участвала в Международен фестивал за студенти, изучаващи руски език, в Международен научно-практически семинар за преводачи и в юбилейно училище „Съвременни педагогически технологии в чуждоезиковото обучение“.

Шестокурсничката Ралица Иванова в специалност „Право“ на ВСУ е с номинация в категория „Социални, стопански и правни науки“. Има сертификати за участие в научни конференции и форуми. Провела е стаж в Министерството на външните работи през месеците февруари-март.

В същото направление е номинирана и третокурсничката Андреана Иванова. Тя учи „Мениджмънт във водния транспорт“ във Висшето военноморско училище. Има първо място във факултетна научна сесия на тема „Гробища за кораби“, второ място в международна научна сесия и е участвала в Годишна асамблея на Международна асоциация на морските университети.

За отличие в категория „Природни науки, математика и информатика“ е номинирана Соня Лазарова. Тя е трети курс в Техническия университет и учи „Софтуерни и интернет технологии“. Завоювала е златен медал от Национална студентска олимпиада по компютърна математика, както и сребърен медал от Национална студентска олимпиада по математика.

Александър Георгиев е третокурсникът, номиниран в категория „Технически науки“. Той е трети курс в специалност „Софтуерни и интернет технологии“ на Технически университет. Има първо място в Национално състезание по извличане на данни, бронзов медал от Национална студентска олимпиада по компютърна математика и първо място в Студентска научна сесия.

В същата категория е номиниран и Илиян Стоянов, който е пети курс в специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ във ВВМУ. Изкарал е сертификати в научни сесии. Освен това има златни медали в състезание „Спартакиада по морски спортове на ВМС“.

Няма нито един номиниран в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“.

Номинацията в „Здравеопазване и спорт“ е една и е за Мирослав Стойков. Той учи шеста година „Дентална медицина“ в Медицински университет. Участвал е в симпозиуми и конгреси, както и в провеждането на профилактични кампании.

Кристиана Христова е номинираната в категория „Изкуства“. Тя е четвърти курс в специалност „Хореография-съвременен танцов театър“ на ВСУ. Има първи места на международни фестивали.

За отличие в „Сигурност и отбрана“ е предложен Петър Генов. Той учи пета година в специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ във ВВМУ. Той е носите на наградата „Студент на годината“ 2017 в направление „Сигурност и отбрана“. Има първи и втори места в научни конференции и сесии. Получил е грамота от министъра на отбраната за първенец на годината.

 

Морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *