Партньор на Проватон
 Обучават начални учители във Варна за Деня на християнското семейство

Обучават начални учители във Варна за Деня на християнското семейство

Сподели в

Духовно-просветеният център “Св. Архангел Михаил”, с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, организира на 20 ноември 2018 година обучителен семинар за начални учители (1 – 4 клас), преподаватели по религия и учители в неделните училища, посветен на Деня на християнското семейство – Въведение Богородично и отбелязването му в училище.

Учителите ще бъдат запознати със значението на празника от богословска, психологическа и педагогическа гледна точка.

По време на семинара ще бъде представен проектът “Празник в класната стая” (за 3 – 4 клас) на Центъра за образователни инициативи “Двери”. Проектът представя модел за християнско ограмотяване на ученици в началния етап на образование и предлага варианти за обогатяване на училищната празничност, изложени в помагало за учителя и папка със седем образователни карти за учениците. Учителите ще бъдат запознати с начина на преподаване, разработен в учебното пособие, за да могат да приложат материалите в педагогическата си работа.

На участниците в семинара ще бъдат предоставени от Варненска и Великопреславска митрополия учебните материали по проекта “Празник в класната стая” (3 – 4 клас).

Семинарът се провежда по инициатива на Варненска и Великопреславска св. митрополия съвместно с Центъра за образователни инициативи “Двери” и със съдействието на Регионалното управление на образованието – Варна и Дирекция “Образование” на Община Варна.

Семинарът ще се проведе в Духовно-просветен център “Св. Архангел Михаил” на ул. “27 юли” № 9 на 20 ноември (вторник) от 14.30 ч.

 

Varna24

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *