Партньор на Проватон
 Как се правят подводни фотографии – разказва Юлиян Недев

Как се правят подводни фотографии – разказва Юлиян Недев

Сподели в

Юлиян Недев, който е едно от светилата на подводната фотография у нас, гостува на възпитаниците на школата по фотография „Позитив“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс във Варна. Недев запозна младите фотографи с видовете снимачна техника, която се използва при подводните сесии. Показа им различни видео трейлъри към научно-популярни продукции, които са заснети от неговото студио „Протей“, както и десетки красиви фотографии на представители на морската флора и фауна от различни точки на земното кълбо.Юлиян Недев

Учениците с ръководител Елвира Георгиева научиха също, че у нас професионалните подводни фотографи се броят на пръстите на двете ръце, а Юлиян Недев и съпругата му са единствените българи, които работят и с живи модели под водата. Някои от невероятните кадри са правени на 30 метра под водната повърхност, което е изпитание не само за професионализма, а и за физическите възможности на екипа. На първо място е сигурността. Затова с фотографите под вода влизат и осигуряващи лица, които носят допълнителни бутилки с кислород и бдят за нормалното протичане на работата.

Юлиян Недев е роден във Варна. Инструктор е по подводна фотография по CMAS – France. Създател е и организатор на „Международен фотографски салон-Варна” – FIAP – 2004. Има над 65 участия в национални и международни изложби, както и 23 самостоятелни изяви в галерии. Негови фотографии са притежание на частни колекционери в Швейцария, Испания, Италия, Украйна, САЩ, Канада, Англия, Франция и мн. др. Срещата на Юлиян Недев с учениците от „Позитив“ бе част от проект „Вдъхновяващи срещи“ на ОДК.

Снимка: Юлиян Недев

Варна Утре

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *