Партньор на Проватон
 За миговете, които издържат теста на времето

За миговете, които издържат теста на времето

Сподели в

Преди повече от 100 години, в кварталът Уено в Токио отваря малък магазин за ръчни часовници. Собственикът му – Шогоро Йошида, още не подозира, че петдесет години по-късно ще се превърне в един от най-известните производители на забележителните с прецизността и дизайна си ръчни часовници. Компанията OrientWatch Co Ltd. се ражда през 1951 г. в Хино, малък град на запад от Токио, и бързо придобива международна значимост. Изключителното внимание към всеки детайл и стремежът към технологично съвършенство на японските майстори проличават още в първите модели на часовници Orient, някои от които остават знакови за цялата история на развитието на механичните часовници.

Първият механичен модел Orient Star, създаден през 1951 г., е забележителен с изчистения си, неподвластен на времето дизайн и наситено сини стрелки. Десет години по-късно компанията започва да произвежда и автоматични ръчни часовници, като един от тях – Fineness, е сред най-тънките за времето си модели, успял да побере в елегантния си корпус миниатюрните части, произведени от японските майстори на часовници.

През 1991 г. на мода идват часовниците Skeleton с прозрачен корпус, през който се вижда живото механично сърце на часовника, и Orient създава Mon Bijou – истинско произведение на изкуството, което минута след минута разкрива съвършенството на изработката. Всяка една от частите на този забележителен модел е ръчно полирана, а дизайнът е посветен на това да разкаже красотата на отминаващите мигове. Mon Bijou остава известен и с достъпността си, която повечето ръчно правени механични часовници не могат да предложат.

Днес, когато технологиите и дигитализацията са навсякъде, часовниците Orient успяват да бъдат едновременно адекватни на настоящето, без обаче да губят уникалния си характерен имидж – на създатели на едни от най-прецизните ръчни часовници, в които тупти механично сърце. Моделите се произвеждат in-house, което е допълнителна гаранция за качествена изработка, която издържа теста на времето.

Механичните часовници са изцяло зависими от човешкия контакт – тяхното сърце тупти заедно с вашето, тяхното съществуване е свързано с това да бъдат навивани или просто носени (за моделите, които се навиват от движението на ръката). Това ги прави не само по-екологично отговорни (като всяка механична вещ, която не използва източник на енергия), но и ги свързва с емоционални и човешки категории. През годините носенето на механичен часовник се е утвърдило като символ на уникално качество и престиж, които се предават от поколение на поколение.

Най-новото бижу сред мъжките часовници на Orient е от серията Sun and Moon – впечатляващо елегантен и качествен механичен ръчен часовник, който също е с „отворено сърце“ – Semi-Skeleton. Стоманеният му корпус е обгърнат от розово злато, а стъклото от сапфир-кристал би издържало всеки опит за надраскване.

Макар Orient да са световно известни с класическите си модели механични часовници, не по-малко знакови са и спортно-елегантните модели часовници Divers, както и механичните часовници от серията “Вечен календар“.

Неизменно предпочитани заради безкомпромисното си качеството и достъпност са ръчните часовници от серията Мако – спортно-елегантен часовник за гмуркане до 200 м. Корпусът и верижката са от неръждаема стомана, а циферблатът е със специално фосфорно покритие, което осигурява видимост при всякакви условия. Този изключително здрав и функционален часовник се навива от движенията на ръката, за да е част от всеки ваш вълнуващ момент.

Всеки един от часовниците Orient е стилно допълнение към вашите изключителни моменти. Какви ще бъдат те, зависи само от вас.

сп. Мениджър

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *