Партньор на Проватон
 Варненски ученици се вдъхновиха от инициатива за иновации, въображение и творческа мисъл

Варненски ученици се вдъхновиха от инициатива за иновации, въображение и творческа мисъл

Сподели в

Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“ организира за четвърта поредна година инициативата “Иновационен лагер”, научи Moreto.net.

Освен ученици на гимназията в състезанието взеха участие и ученици от Професионална гимназия по електротехника, Професионална гимназия по текстил и моден дизайн, Професионална техническа гимназия, ПГГСД “Н. Хайтов”, Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, Варненска морска гимназия “Св. Н. Чудотворец”.

Целта на глобалната инициатива, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл.

Съвместната ни инициатива с Професионалните училища в град Варна има за цел да покаже на обществото как младите хора, обучавани по различни професии придобиват финансова грамотност и развиват предприемачески умения.

Учениците сформираха смесени екипи и работиха по казус на Джуниър Ачийвмънт България, свързан с решаване проблемите на младежката безработица и намиране на работа по специалността. Екипите бяха подкрепени он своите ментори – студенти от ИУ – Варна и МУ – Варна.

Работата на сформираните екипи се оценява от жури с представители на Община Варна, Фрапорт България и Варненска телекомуникационна компания.

Най-добре се представи екип „Work it“, който предложи създаване на интернет платформа за безработни младежи с квалификация и работодатели. Тя ще послужи за осъществяване на контакт между двете страни, според изискванията им и ще позволи за по-добро кариерно развитие.

Отличеният на второ място екип предложи създаване на мобилно приложение, с което обучаващите се ще могат да натрупат нужния им стаж, било то в Европейския Съюз или в България. След стажа ще съдействат за намиране на работа, според специализацията.

Екипът на трето място предложи създаване на нестопанска организация, която да посредничи при намиране на работа и сключване на договори. Връзката с тълсещите работа младежи ще се реализира чрез сайт и кол център.

И тази година Варненска търговска гимназия се включи в инициативата, за да помогне на младите хора от професионалното образование във Варна да развият своя предприемачески потенциал.

 

Moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *