Партньор на Проватон
 ТАЙНАТА ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА СИЛА НА JOHNY HENDRICKS ВЕЧЕ Е РАЗКРИТА

ТАЙНАТА ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА СИЛА НА JOHNY HENDRICKS ВЕЧЕ Е РАЗКРИТА

Сподели в
Бившият шампион на UFC в полусредна категория Johny Hendricks е известен с това, че притежава огромна сила. В продължение на много години той е съсредоточил усилията си и е тренирал усърдно, за да развие и подобри силата си.

Hendricks има наистина впечатляващ отбор от световна класа около него, включително:

Неговият силов и кондиционен треньор Adrian Ramirez, който в интервю за Dave Meltzer, разкрива част от упражненията, благодарение на които Hendricks развива и подобрява мощността си:

“Johny дойде да тренира при мен като един невероятно силен спортист.”
“Преди още да ни е известна датата на даден двубой, по време на неактивния сезон, ние сме във фитнеса и тренираме упорито поне три пъти седмично. Когато датата на двубоя наближи, ни трябват около шест седмици, за да контролираме и поддържаме теглото му и да изготвим схемата на тренировките.”

“Ако Johny тренира усилено, той може да качи между 4.54 кг до 6.81 кг. мускулна маса за две седмици, така че ние трябва да бъдем особено внимателни.”

Ramirez използва разнообразни упражнения по време на тренировките за подобряване на мощността и силата, включително:

  • Мъртва тяга с тежести
  • Обръщането на щанга на гърди (power cleans)
  • Обръщане и изтласкване
  • Изхвърляния с щанга
  • Повдигания с щанга
  • Едностранни преси с дъмбел
  • Фермерска разходка (Farmer’s walk)
  • Гимнастика – упражнения
  • Граплинг в ги
“Всичко се прави с цел да се подобри издръжливостта и да се постигне предимство”, каза Ramirez. “Мисля, че това беше доказано и в двубоите. В по-голямата част Hendricks доминираше над St-Pierre.”
” Condit беше много по-опасен съперник. При него трябваше да сме много по-внимателни. На земята, защитата му е много по-активна и добра от тази на Georges” . Това е и на което наблегнахме. Стилът на Range е различен. Condit не се и опита да ни повали на земята. Не си спомням дали направи и един “takedown” по време на двубоя. Срещу Georges, ние трябваше да се подготвим за борба и именно нея трябваше да усъвършенстваме, доколкото е възможно.”

mma.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *