Партньор на Проватон
 ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ТОДОР БАЛАБАНОВ ПРИЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТАКСИМЕТРОВИЯ БРАНШ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ТОДОР БАЛАБАНОВ ПРИЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТАКСИМЕТРОВИЯ БРАНШ

Сподели в

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов прие представители на таксиметровия бранш, които настояват за увеличение на минималните цени за превоз на километър. На срещата, продължила около 40 минути, той изслуша исканията на част от варненските таксиметрови шофьори.„Това, което поех като ангажимент и което е в правомощията ми, е да поискам Комисията по транспорт към ОбС-Варна да проведе ново заседание, на което да бъде преразгледан казусът. На него ще бъдат поканени всички засегнати страни, включително представители на таксиметровите централи – основните играчи на пазара. Надявам се тогава да се вземе съвместно решение, което ще бъде рационално и разумно и изключително добре обосновано“, заяви след срещата Тодор Балабанов. Той добави, че заседанието на транспортната комисия най-вероятно ще се състои следващата седмица.

Председателят на Независимия транспортен синдикат „Авто – 94“ Димчо Иванов изрази задоволство от срещата. „Г-н Балабанов винаги се е отзовавал. Ще очакваме заседанието на комисията, на което да бъде обсъден въпросът с минималната тарифа. Затова засега спираме с протестите“, каза Иванов.

Членовете на комисията ще разгледат само искането за увеличаване на минималните цени за превоз на километър. Размерът на годишния данък за таксиметров превоз няма да бъде на дневен ред, тъй като е изтекъл законовият срок за промяна на налога, бе уточнено след днешната среща.

Будна Варна

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *