Партньор на Проватон
 ВАРНЕНСКИ СТУДЕНТ С УНИКАЛЕН ПРОЕКТ ЗА УЧЕБЕН КОРАБ

ВАРНЕНСКИ СТУДЕНТ С УНИКАЛЕН ПРОЕКТ ЗА УЧЕБЕН КОРАБ

Сподели в

Светослав Георгиев, студент четвърти курс от Висше военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“ във Варна, е разработил уникален проект за учебен кораб, който съчетава в себе си най-доброто от четири други кораба, съобщи авторът на проекта. Ето какво сподели той:

„Проектът беше представен в Барселона, в края на миналия месец на Международната асамблея на морските университети, където беше посрещнат много добре. Корабът е интересен с това, че съчетава в себе си общо 4 типа други кораба и има възможност да обучава до 200 студенти в техните професионални направления. Оборудван е с най-съвременните технологии за управление, безопасност и обучение на кадетите, като например втори мостик, радио-локационен център, звездна зала за 50 души, две лекционни зали, работилници за механиците и още много други.

Досега не правен подобен проект, още по-малко и от студент. Консултанти на проекта са инженери от университета, както и българският посланик в Международната морска организация, която обяви, че практическата подготовка на бъдещите морски кадри е един от основните проблеми в световен мащаб.“

Източник: varna24.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *