Партньор на Проватон
 Станете пиар на себе си, но елегантно

Станете пиар на себе си, но елегантно

Сподели в

Повечето хора се сещат за тефтерчето си с визитки, когато си търсят нова работа. Най-доброто време за изграждане на контакти обаче е преди да се стигне дотам. А най-доброто време да заздравите контактите си е винаги и по всяко време, казва Harvard Business Review. Но знаете ли кой е най-добрият начин да го направите? Колекционирането на визитни картички и посещението на събития може да увеличи мрежата ви от контакти, но не и вероятността хората да ви харесат. За щастие, това лесно може да се уреди. Ето какво казват експертите:

– Най-универсалният съвет за изграждане на ефективна мрежа от контакти е винаги да предлагате услугите си. Когато помогнете на някой, можете да очаквате помощ от него за вбъдеще.

– Не е достатъчно да сте експерт в нещо, ако никой не ви познава и не ви търси за съвет. Станете пиар на себе си, но го направете елегантно – за какво иначе са социалните мрежи като Facebook, Twitter и LinkedIn.

– Мислете за това как се чувстват хората и винаги го изразявайте. Важно е да пишете по-лични мейли като например: „Чух, че бизнесът ви има проблеми. Наскоро и аз трябваше да се справя със същото, така че ако мога да помогна с нещо, съм насреща.” С лек и безобиден хумор в допълнение това е чудесен начин да подчертаем, че сме заинтересовани и приятелски настроени.

– Когато изграждате мрежата си от контакти трябва да имате предвид, че е важно тя да бъде достатъчно разнообразна. Хората с различна дейност от вашата, могат да ви предложат интересни творчески решения, за които колегите ви например не се сещат.

сп. Мениджър

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *