Партньор на Проватон
 Психологически трикове, които наистина работят

Психологически трикове, които наистина работят

Сподели в

Можем да улесним живота си със следните психологически трикове, които не ни костват нищо.

1. Никога не питайте някого: „Бихте ли…”, когато искате да направи нещо. Въпросът е подвеждащ за мозъка. На теория би могъл вероятно, но това не гарантира действие. Затова по-добре кажете: „Моля да се обадите на съседите ми!” например.

2. Ако искате да накарате някого да се почувства неудобно, докато разговаряте, втренчете се в средата на челото му.

3. Ако някой се опитва да избегне отговор на въпрос или отговори твърде накратко, не казвайте нищо, за да създадете неприятна пауза, и не отделяйте поглед от очите му. Така ще го принудите да ви даде повече подробности.

4. Ако искате да се сближите с някого в работата например, задайте му въпрос или го попитайте нещо лично. Дори да знаете вече отговора, споделянето винаги сближава хората.

5. Ако искате да накарате някого да свърши нещо, кажете му, че не може да се справи. Ще видите какъв прилив на енергия ще му дойде само и само за да ви докаже, че грешите.

6. Ако по време на разговор започнете леко да кимате с глава, човекът, с когото разговаряте, ще се почувства много по-„въвлечен” в разговора и склонен да се съгласи с вас, дори да не си дава ясна сметка защо.

7. Ако в общи линии ви допада нечия оферта, но искате малко повече, престорете се на крайно разочарован. Това обикновено върши работа с високите цени в магазин или ниска стартова заплата на нова работа.

8. Ако имате навика да се съмнявате дали сте заключили вратата, дали сте изключили котлона или ютията, то създайте си рутина. Всеки ден казвайте някаква абсурдна фраза, преди да го направите, за да запомните действието. Например кажете: „Зелен заек” и заключете вратата или „смрадлива обувка” и изключете ютията, или „риба с три очи” и изключете котлона. Но фразата трябва да е различна всеки път! Така, като се замислите дали сте заключили например, ще се сетите за абсурдните си думи, и ще се успокоите.

9. Ако някой човек нарочно се опитва да ви въвлече в скандал или просто се заяжда с вас, кажете му нещо мило, направете му комплимент. Това ще го вбеси.

10. Ако ви предстои да говорите пред аудитория, винаги взимайте бутилка вода със себе си на трибуната. Ако изпаднете в неловка ситуация или си забравите мисълта, просто отпийте и си спечелете нужното време, докато измислите как да продължите.

11. Ако усетите, че някой ви зяпа в градския транспорт или в метрото, забийте поглед в обувките му и бъдете упорити. Повярвайте ни, това ще го влуди.

12. Ако показвате силно притеснение при срещата си конкретен човек, трябва да знаете, че рано или късно и той ще започне да се притеснява, когато ви вижда.

13. Ако не искате директно да набеждавате някого в нещо, но все пак трябва да му покажете, че е сгрешил или забравил, използвайте следния трик. Вместо да кажете: „Не си затворил прозореца снощи!”, перифразирайте: „Снощи прозорецът е останал отворен.”

14. Ако не сте спали добре през нощта и се събудите уморени и с подпухнали очи, кажете на мозъка си, че сте се наспали и се чувствате отлично. Ще се изненадате от резултата. Това е силата на мисълта!

15. Хората помнят най-вече какво се е случило в началото и в края на деня. Затова гледайте да насрочвате важните си ангажименти или рано сутрин, или вечер.

Цветелина Велчева / obekti.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *