Партньор на Проватон
 Национална конференция по правни науки се провежда във Варна

Национална конференция по правни науки се провежда във Варна

Сподели в

Национална конференция на тема „Актуални правни предизвикателства в икономиката“ се провежда днес, 9 ноември във Варна, научи Moreto.net. Домакин е Икономическият университет във Варна, а събитието с начален час 9:30 часа ще се проведе в конферентна зала 1.

Целта на форума е да предостави възможност за разискване на проблематиката, свързана с актуални аспекти на правната уредба в сферата на икономиката. Очаква се това да е среща на практици и учени от различни сфери на правното знание – правоприлагане и доктрина, академични учени, преподаватели, докторанти, съдии и представители на различни институции.

По покана на ръководството на катедра“ Правни науки“ във форума ще се включат зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова и ексерти от министерството, които ще представят актуалната проблематика на Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика. В рамките на дискусионните модули ще бъдат изнесени и разисквани над 40 доклада – академични изследвания в сферата на правните отрасли, обвързани с различни аспекти на проблемите в икономиката. Специален доклад, свързан с актуалната за законодателството и практиката ни социална икономика, ще бъде изнесен от експерт към МТСП. Ще се дебатират предложения за усъвършенстване на законодателството, тенденции в сферата на правната регулация, на икономиката и становища с практическа насоченост.

 

Морето

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *