Партньор на Проватон
 Слагат два пласта асфалт до края на месеца по пътя за Златните

Слагат два пласта асфалт до края на месеца по пътя за Златните

Сподели в

Задръствания и закъснения изнервиха живущите в района около пътя, чийто ремонт започна официално от днес   В официалното съобщение до медиите се казва, че се поднови асфалтовата настилка в платното за „Златни пясъци“ в отсечките от Резиденция „Евксиноград“ до спирка “Миньор“ в района на Курортен комплекс “Св. Св. Константин и Елена“ и от кръстовището с ул. “Янаки Богданов“ до пресичането с ул. “Арх. Стефан Венедикт Попов“ .

Ще бъде ремонтирано и платното за Варна в отсечките от кръстовището с общинския път за Аладжа манастир до пътен възел “Ален мак“ и участъка между двете пресичания с ул. “Арх. Стефан Венедикт Попов“.

Предвидените ремонтни работи включват нова асфалтова настилка, възстановяване на пътните банкети и бетоновите бордюри, отводнителни улеи, почистване на пътните окопи, нова шумяща хоризонтална маркировка и знаци. Ремонтните дейности ще се извършват без спиране на движението. В тази връзка шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация, защото трафикът ще преминава през платното, в което не се работи. Скоростта на движение е ограничена до 60 км/ч.

Изпълнител на ремонта е пътно поддържащото дружество в област Варна – ДЗЗД “ПОНТ“, с което Агенция пътна инфраструктура има 4-годишен договор по Закона за обществените поръчки. В ДЗЗД “ПОНТ” влиза две познати на варненци фирми –  “Хидрострой” и  “Инжстройинженеринг” ЕООД, учредено на 08.08.2014 Техническият директор на “Хидрострой” Иван Желев потвърди за “Нова Варна”, че ще се положат два пласта асфалт на посочените участъци и ще се опитат да приключат за три седмици – до края на месеца. Живеещите в района негодуват, че се затруднява движението и смятат, че точно тези участъци не са били в лошо състояние. Очакваме повече информация относно новия ремонт.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *