Партньор на Проватон
 Пак отлагат откриването на новия мол във Варна (СНИМКИ)

Пак отлагат откриването на новия мол във Варна (СНИМКИ)

Сподели в

Откриването на мол “Делта Планет” във Варна отново се измести за пролетта на 2019 година, съобщава сайта на сръбската компания инвеститор “Делта Холдинг”.

Първоначалните планове на сръбските  “Делта Холдинг” и българските им партньори – Петър Дудоленски, Ангел Ангелов и Александър Минов, бяха търговския център да бъде отворен през май 2018 г. Това заяви публично един от инвеститорите в проекта – Петър Дудоленски. Малко по-късно датата бе сменена за края на годината. Сега се оказва, че пусковият срок отново е отложен за пролетта на следващата година. От снимките с днешна дата обаче е видно, че строителството е почти на финала си.

Миналата година ситуираната в Белград компания “Делта холдинг”, контролирана от предприемача Мирослав Мишкович, придоби 50% от фирмата-собственик на недовършения обект във Варна /със старо име “Галерия Варна”/.

През септември 2017 г. “Делта Холдинг” съобщи, че е финализирал придобиването на 50% от шопинг мол а във Варна. Цената на сделката не стана ясна, а единствено бе съобщено, че инвестицията в обекта се оценява на 120 млн. евро. Сръбската Dеltа Rеаl Еѕtаtе е част от холдинга Delta на събрина Мирослав Мишкович.

Във Варна той стана известен с покупката през 2009 г. на варненската верига супермаркети “Пикадили” през групата си “Делта макси”. Няколко години по-късно я продаде на белгийската Delhaize Group. През юни 2014 г. веригата отново смени собствеността си и за кратко стана притежание на “АП март” на Ангел Ангелов (част от групата “Градус”) и Петър Дудоленски. В началото на март. т.г. “Пикадили” бе обявена във фалит.

В портфолиото на сръбският “Делта Холдинг” пък са хотел “ИнтерКонтинентал”-Любляна в словенската столица и както и най-големия шопинг-мол в Босна и Херцеговина. Както и мол “Делта сити” в Белград. Групата стартира изграждането на мол “Делта Планет” в район “Аутокоманда” в Белград, както и на луксозния комплекс Delta Centre в сръбската столица, който ще включва х-л “ИнтерКонтинентал”, търговски и офис площи.

Новият варненски мол се намира до кръстовището на булевардите “Сливница” и “Република”. Проектът беше представен за първи път през 2007 г. – като инвестиция на GTC и бизнесмена Тони Икономов.

През 2015 г. едноличен собственик на сградата стана българската компания “АП Инвестмънтс”, която имаше планове да я довърши и да смени предназначението на част от площите – от мол в болница. След придобиването от сръбската компания и АП инвестмънт плановете се промениха и през 2017 година обектът бе рестартиран. Броят на търговските обекти в “Делта Планет”-Варна ще бъде между 160 и 180, ще има и кинокомплекс с 12 зали.

Отдаваемата търговска площ на мола ще е 40 000 кв. м, паркоместата – 1350. Планът е да се донесат нови световноизвестни модни марки, а специална атракция ще бъде покривната зелена градина с изглед към Варна и Черно море, което ще направи имота уникален в околността. снимки Мердин Берберов
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *