Партньор на Проватон
 До две седмици пускат мостовите съоръжения на “Левски”(СНИМКИ)

До две седмици пускат мостовите съоръжения на “Левски”(СНИМКИ)

Сподели в

Новоизграждащият се бул.”Левски” ще бъде изцяло готов напролет. Това обяви в интервю за Дарик зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов, чийто ресор е инфраструктурата.

Той добави, че до 10-15 дни ще бъдат пуснати за движение в пълния си габарит мостовите съоръжения на кръстовищата на „Левски” с булевардите „Владислав” и „Сливница”, като се изчаква да приключи тестването на бетона около фугите.
Движението на пешеходците над булевард „Левски” ще става по мостовите съоръжения, като по локалните платна ще има пешеходни пътеки.

Получилото се забавяне в градежа на новия булевард е заради отчуждителните процедури. Към днешна всички къщи по трасето на булеварда са съборени и се работи активно и по изграждането на мостовото съоръжение на бул.”Цар Освободител”.

По мащабния проект за изграждане на бул.”Левски” се работи усърдно. Към момента изпълнението на строителните работи е над 70 процента, посочи инж. Иванов.

Улица „Капитан Райчо” ще остане прекъсната от новия булевард. Мост над „Левски” обаче ще свързва улиците „Кракра” и „Свобода”, като от „Колелото” до бул.”Левски” ще има ново трасе. Предстоят отчуждителните процедури, като изграждането ще започне догодина.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *