Партньор на Проватон
 Варненец стана посланик на добра воля за дигитални технологии на България

Варненец стана посланик на добра воля за дигитални технологии на България

Сподели в

Създателят на Webit Пламен Русев е новият посланик на добра воля на България в сферата на дигиталните технологии Той встъпи в новата си длъжност на официална церемония в Министерството на външните работи вчера, 5 ноември.

Неговата задача като посланик на добра воля е да използва широките си контакти и влияние в цял свят, за да помага на технологичното развитие не само у нас, но и навън. Нещо, което той със своите познания и качества отдавна прави чрез технологичните конференции Webit. Той бе удостоен със сертификат за посланик на добра воля на дипломатическата служба на Република България за периода 2018-2020г. Сертификатът му бе връчен за „безвъзмездното популяризиране на България и принос за изграждането на репутацията й в дигиталната и техническа област“.

„Министерството на външните работи приветства цялостната дейност на д-р Русев както в международен, така и в национален план – каза заместник-министър Стоянов на церемонията. – Бих искал да подчертая градивната сила на предприемаческия дух на Пламен Русев като пионер и основател на глобалните събития Webit.

Форумът вече 10 години изпраща ясно послание към света, че страната ни е добро място за инвестиции. Популяризирането на България като цифров, технологически и аутсорсинг център за Централна и Източна Европа допринася за образа й като модерно развиваща се държава на международната сцена“. Заместник-министър Стоянов поздрави Русев за големия успех, при който е преминал тазгодишният форум Webit Festival Europe, който бе водещо събитие в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС в областта на цифровите технологии. Роденият във Варна Пламен Русев е инвеститор и предприемач със световен отпечатък.

Неговите инвестиции са в технологични компании в областите дигитално здравеопазване, финанси, блокчейн и електронни спортове. Сред ко-инвеститорите му в различни компании са световни имена като Марк Кюбан и Аштън Кътчър. Като изпълнителен председател на Фондация Webit и член на борда на директорите на Endeavor Bulgaria, той е сред филантропите на България, работещи в посока развитие на предприемаческата и иновативната екосистеми и налагане на страната ни като лидер в региона и Европа.

Webit е причина позитивни новини от България да бъдат отразявани в редица световни медии. Webit е повод за световните лидери и създателите на дигиталното бъдеще от 110 държави да кацат в София за европейското издание на Фестивала, а в последствие да се връщат и да инвестират и откриват развойни центрове в страната.

Пламен Русев е докторант на Медицински Университет “Проф. Д-р П. Стоянов”, Магистър по Математика и Информатика от Софийския Университет, Св. Климент Охридски, Бакалавър по Маркетинг и Мениджмънт от Икономически Университет Варна и с редица специализации по цял свят. Той е носител на титлата “Доктор Хонорис Кауза” на Варненския свободен университет.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *