Партньор на Проватон
 Варненски талант спечели поредно високо отличие

Варненски талант спечели поредно високо отличие

Сподели в

Мартин Зайранов варненският цигулар, който получи признанието на световната публика, спечели поредна награда и прибави още едно отличие.

19-годишният музикант бе отличен със Специална награда София за 2018 година, на която до сега носители са Мартин Пантелеев, Проф. Марио Хосен, Веско Панталеев-Ешкенази, цигулка и Людмил Ангелов, пиано, както и Хилда Казасян, информира радио Варна. Варненският талант Мартин Зайранов учи в момента цигулка във Виена. Момчето, което плени световната публика със своите виртуозни изпълнения, е възпитаник на НУИ „Добри Христов”, ученик в класа по цигулка на Евгения Паскова и студент в класа по цигулка на проф. д-р Марио Хосен в НБУ – София. Израснал е в семейство на музиканти.

Започва да свири на цигулка на 6 години в НУИ „Добри Христов”. На 10 години дебютира като солист на Варненската филхармония. На 12 години вече е младши студент в класа по цигулка на проф. д-р Марио Хосен в НБУ. През 2013 година, заедно с брат с Александър, който също е цигулар, печелят и награда Варна за „Ученик на годината” в областта на професионалната подготовка.

От 2012 г. Мартин Зайранов е редовен участник и стипендиант в майсторския клас на проф. д-р Марио Хосен в Лятната международна музикална академия „Орфеус” – Виена, където взема активно участие в концертната програма и има възможност да се срещне и работи с именити професори по цигулка от цял свят. Изявява се като солист на много оркестри. Лауреат е на български и международни конкурси.Класиран е в световната листа на изявените цигулари.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *