Партньор на Проватон
 Варненският проект „Белият гълъб“ подава ръка на деца с аутизъм

Варненският проект „Белият гълъб“ подава ръка на деца с аутизъм

Сподели в

Варненският проект „Белият гълъб“ подава ръка на деца с аутизъм. Това каза Цветлен Димов, един от организаторите на инициативата.

„Белият гълъб“ е проект между аутизма и футбола в партньорство с Диян Станев, председател и треньор във ФК „Аксаково-1948“.

В него организаторите подават ръка на деца с проблеми от окръг Варна, за да внесат още щастие в живота им.

„Белият гълъб“, за съжаление, е единствената по рода си футболна инициатива за деца с такива специфики в България. Идеята е да съберем възможно най-много деца, с които да разбием стереотипите и парадигмата, че не могат да играят футбол“, каза още Цветлен Димов.

Той допълни още, че чрез тази организация всеки ден се доказва обратното и е изключително приятно и лесно да се работи с такива деца, когато се прави в правилната посока.

„Обучават се 10 деца, но различни фондации, занимаващи се с аутизъм се свързаха с нас, и очакваме все повече. Ние работим повече от 2 месеца, а различни организации и специалисти посетиха тренировките ни и не повярваха на очите си колко добре се справят тези деца. Организацията ни се разрастна от уста на уста доста бързо. Тренировките се провеждат на стадион „Аксаково“, намиращ се на 10 минути от града. Опитваме се да тренираме всяка събота и неделя от 13 часа, стадионът ни е предоставен безвъзмездно от Община Аксаково, за което сме безкрайно благодарни“, допълни още един от организаторите на инциативата „Белият гълъб“.

Морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *