Партньор на Проватон
 6 добри новини

6 добри новини

Сподели в

Шест здравни новини, които ще оправят настроението ви.

Здравните новини обикновено ни съобщават от кои храни се пълнее, как стресът бавно ни убива или кай е най-новият ужасяващ вид грип. Ние обаче имаме списък с шест добри новини за вашето здраве, които трябва да оправят настроението ви.

1. Шоколадът е полезен – вероятно не ви съобщаваме нищо ново. Вече има много проучвания, които доказват, че редовната консумация на тъмен шоколад намалява риска от инсулт, инфаркт и дори диабет. Само помнете – дори тъмният шоколад съдържа много калории, така че избирайте такъв с по-висок процент съдържание на какао.

2. Алкохолът също е полезен. И то не само червеното вино, което напоследък си извоюва положителна репутация. Според добрите учени всеки вид алкохол може да понижи риска от ревматоиден артрит и рак на гърдата, стига да се консумира в препоръчителните количества. А те са – две питиета на ден за мъжете и едно за жените.

3. 30 минути упражнения са по-добре от 60.
 Тази новина е за всички, които продължават да се измъкват с познатото „нямам време за спорт“. През лятото датски учени изследвали две групи мъже и се оказало, че тези, които редовно тренират по половин час са отслабнали повече отколкото другите, които спортували по цял час. Вече няма измъкване.

4. Добре е да се дремва на работа.Недоспиването води до инциденти на работното място, които струват на американците по 31 милиарда долара годишно. Ето защо доста от големите щатски фирми вече правят стаи за почивки в офисите си. А и на мозъка ви са нужни не повече от 30 минути, за да си почине. По-добре да дремнете за кратко, отколкото да си правите четвърта чаша кафе. Дано успеете да убедите и работодателя си.

5. Използвайте почивните си дни. Ваканцията не е лукс, тя е инвестиция в здравето ви. По време на почивката спите по-добре и се храните по-добре, далеч сте от ежедневните стресови ситуации. А когато се завърнете на работа взимате по-правилни решения. А кой шеф не иска това!?

6. Смехът е лекарство. Е докторът ви няма да ви го предпише като лечение, но това е доказан факт. От хубав, искрен смях се горят калории и се стягат мускулите на корема. Освен това се намалява рискът от сърдечен удар и се понижава нивото на кръвната захар. И разбира се, хората които се смеят много – живеят по-дълго.

 

ЕВА

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *