Партньор на Проватон
 Започват спортните турнири за „Купа 8 декември“ 2018

Започват спортните турнири за „Купа 8 декември“ 2018

Сподели в

За поредна година стартира купа „8-ми декември“ в навечерието на студентския празник. Организатори са Община Варна, студентските съвети и академичните звена, отговарящи за спорта в университетите.

В периода от 7-ми до 23-ти ноември, студентите от шестте варненски университета ще премерят сили в 7 вида спорт – мини футбол, тенис на маса, боулинг, стрийтбол 3х3, волейбол, плуване и лекоатлетически крос.

 

Откриващото събитие е боулинг турнира, който ще се проведе от 17.00 часа на 7 ноември в Гранд мол. Турнирът по тенис на маса започва на 8-ми ноември в 10 ч. в залата на Икономическия университет. Мачовете по мини-футбол стартират на 12-ти ноември от 16 ч. в базата на Техническия университет, като първият двубой е между отборите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и ИУ. Финалните мачове са насрочени за 16-ти ноември. Лекоатлетическия крос ще бъде на 10-ти ноември от 10.30 ч. в Морската градина, под Летния театър. Дистанциите на трасето са 1000 метра за жени и 2000 метра – за мъже. Поканени за участие са всички студенти от университетите, без ограничения. Стрийтбол 3х3 за мъже и жени, стартира на 22-ри ноември от 15.00 часа в залата на Медицинския университет. Волейболният турнир започва с мач между отборните на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и ВСУ „Ч. Храбър“ на 19-ти ноември от 17 ч. в спортния комплекс на Икономическия университет. Закритият басейн „Д-р Л. Лазаров“ в плувен комплекс „Приморски“ ще домакинства състезанията по плуване, които започват от 14,30 ч. на 22-ри ноември. Записването става по университети в срок до 20-ти ноември.

Официалното награждаване на “Купа 8 декември” ще се състои на 23-ти ноември  от 19.00 часа в Юнашкия салон.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *