Партньор на Проватон
 3 УПРАЖНЕНИЯ, 5 СЕРИИ – ЕДНА НАИСТИНА СТРАХОТНА 360° ТРЕНИРОВКА

3 УПРАЖНЕНИЯ, 5 СЕРИИ – ЕДНА НАИСТИНА СТРАХОТНА 360° ТРЕНИРОВКА

Сподели в

Фитнес директорът на Men’s Health,  BJ Gaddour,  нарича схемата, обединяваща тези 3 упражнение “tummy time.”
Истината обаче е, че те работят ефективно и за много други мускулни групи – не само за корема.

Какви са упражненията и как да постигнете резултати

Правете максимален брой повторения от всяко едно упражнение преди да преминете към следващото. Също така се опитайте да си почивате възможно най-кратко време. Това е за всяка серия. Постарайте се да направите от 3 до 5 серии.

Ето и упражненията:

УПРАЖНЕНИЕ PLANKUP

Мислете за това упражнение като за хибрид между упражнението планк и лицевите опори.
То се изпълнява като легнете по корем и се повдигнете, изполвайки лактите си за опора. Тялото Ви трябва да е максимално изпънато. След като сте заели позиция, повдигнете бедрата и седалището си нагоре. Краката и гърба трябва да останат изпънати, а корема стегнат. Задръжте в тази позиция няколко секунди.

ЛИЦЕВИ ОПОРИ

Лицевите опори са може би най-разпространеното и често практикувано упражнение от всеки един спортист. Основното за правилното изпълнение на лицевите опори е тялото да бъде изпънато, а краката да са един до друг. Изпълнението на лицевите опори да става само чрез ръцете. Коленете, таза и кръста трябва да останат неподвижни.

HOLLOW-BODY PUMP

Това упражнение е добре познато на всяка една гимнастичка. То не само натоварва коремните мускули, но и тренира цялото тяло – от главата до петите.

Легнете на пода и изпънете тялото си. За изпълнението на това упражнение отлепете краката и ръцете си от пода едновременно. Внимавайте да останат изпънати. Стремете се да достигнете пръстите на краката си. Ако сте изпълнили правилно това упражнение, то трябва да усетите пареща болка в коремната област.

Както ви споменахме в началото на тази статия – постарайте се да направите около 3 до 5 серии от всяко едно от гореизброените упражнения, като ги редувате.

 

mma.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *