Партньор на Проватон
 Стадион “Спартак” ще е готов през февруари (СНИМКИ)

Стадион “Спартак” ще е готов през февруари (СНИМКИ)

Сподели в

В началото на февруари “Спартак” Варна ще има своя обновен стадион, прогнозират от ръководството на клуба. В момента фирмите започнаха същинската част от ремонта на спортното съоръжение.

Прогнозните срокове са в края на декември 80% от работата по стадиона да е свършена, а след още месец ако времето позволява, ремонта да е на финала, каза за “Нова Варна”. зам. председателят на УС на “Спартак 1918”, Стефан Калименов.

снимка: Силна Варна

снимка:Силна Варна

В момента интензивно се извършват ремонтни по самото игрището, преди повече от месец бяха премахнати старите седалки, както и бе разчистен затревеният терен.

Припомняме, че след дълги битки правителството отпусна на 1 август близо 1 млн и 400 000 лв на Община Варна за реализиране на проект „Основен ремонт и реконструкция на съществуващите трибуни и терени на стадион „Спартак“.


снимки: Нова Варна

В началото на август ФК “Спартак” отново стъпи във владение на своя клубен стадион. Със средствата, отпуснати от държавата, ще бъде подменено тревното покритие, ще бъдат изградени нова трибуна с 309 седалки , 2 съблекални, поливна и противопожарна системи, ВиК и ел. инсталации, които са компрометирани.

снимка: Нова Варна

Предвидено е още изграждането на треньорски стаи, стаи за съдии, масажи, зала за пресконференции и дори музей на клуба. На второто ниво ще бъдат помещения (за тв камери и тв коментатори) с гледка към терена. Предвижда се подмяна на терена на стадиона, като се изградят дренажна и поливна система и ще се направи ново затревяване.

Отделно Община Варна ще вдигне втора трибуна в сектора, в който бяха бутнати седалки заради разширението на бул. “Левски”. Тя ще бъде от стоманобетонна консктрукция върху насип и без седалки.

снимки: Нова Варна

Две са фирмите, които са се състезавали за изпълнител на проекта – варненска и пловдивска, но на финала е избрана пловдивската фирма.

На финала е останала пловдивската фирма, която вече работи усилено, след като на 9 октомври беше подписан договора между тях и подизпълнителя. По думите на спартаклии строителят е обещал, че първият мач на новия стадион може да бъде изигран на 1 март 2019 година.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *