Партньор на Проватон
 След 42 години Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ е напълно обновена

След 42 години Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ е напълно обновена

Сподели в

Сградата на Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ в район „Младост“ е изцяло обновена по проект на Община Варна по Оперативна програма „Региони в растеж”. Той е на стойност 2,8 млн. лв., с ръководител Христо Недев и включва и гимназията по дървообработване „“Николай Хайтов“.

Това е най-мащабният ремонт на ПГИ „Д-р Иван Богоров“ от създаването му – преди 42 години. Санирани са фасадите, извършена е подмяна на дограмата и на отоплителната инсталация, осигурена е достъпна архитектурна среда за деца със специални образователни потребности- с асансьор, рампа и сервизни помещения на всеки от етажите. Подновени са спортните площадки и е поставено градинско оборудване. Осем кабинета са оборудвани с интерактивни дъски, видеопроектори и модерна офис техника. От новата образователна среда се възползват над 1500 ученици и над 140 души персонал от гимназията и от ОУ „Антон Страшимиров“, тъй като училищата ползват една и съща сграда.

 

„Изразявам моята и на колегите благодарност към кмета Иван Портних и екипа на Община Варна за изпълнението на проекта, защото от построяването на училището през 1976 г. такъв мащабен ремонт не е извършван“ заяви директорът на ПГИ “Д-р Иван Богоров” Янка Бакалова. Тя допълни, че новата среда гарантира повишен интерес на родители и ученици към училището, защото са създадени отлични условия за интегрирано обучение, социализиране и приобщаване на учениците със специални образователни потребности или в социален риск, чрез равен достъп на образователни услуги. “Учебната практика, провеждана в условия, близки до реалните работни места, дава възможност за по-добра реализация на пазара на труда”, допълни тя. На събитието присъстваха още кметът на район „Младост“ Христо Христов, представители на администрацията и учители.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *