Партньор на Проватон
 Пробивът на булевард „Сливница” е почти готов (снимки/видео)

Пробивът на булевард „Сливница” е почти готов (снимки/видео)

Сподели в

Пробивът на булевард “Сливница” до улица “Атанас Москов” е почти готов.

За напредъка в строителните дейности съобщи във Facebook кметът на Варна Иван Портних. Миналата седмица градоначалникът и премиерът Бойко Борисов инспектираха строителството по новия булевард “Левски”. Тогава Портних съобщи, че пробивът ще бъде готов до края на месеца.

 

След това предстои изграждане и на рампа от “Атанас Москов” за алтернативно качване до автомагистрала “Хемус”.

Снимка: George GW Dragoev

За отсечката правителството осигури 4,5 млн. лв., като целта ѝ е да осигури бърз достъп до магистралата. Според проекта бул. “Сливница” трябва да бъде удължен до ул. “Атанас Москов” и да свършва срещу магазин “Метро”. В същото време проектът предвижда и изграждане на нова рампа за качване на магистралата от ул. “Атанас Москов”.

Снимка: George GW Dragoev

Така излизането от града ще може да става вече и по бул. “Сливница”, което значително ще облекчи натоварения бул. “Владислав Варненчик”.

Пробивът на на бул. „Сливница“ от бул. „Ян Хунияди“ до бул. „Атанас Москов“ ще бъде с две платна с по две ленти. Според плановете общата дължина на новия участък е 536 метра.

Снимка: George GW Dragoev

Пресичанията на новото трасе с напречните районни артерии ще се осъществява със светофарни кръстовища, съществуващото на бул.“Ян Хунияди“ и нова светофарна уредба на бул.“Ат. Москов“. По трасето на булеварда ще се изградят ново улично осветление – съвременно с LED осветители, велоалейна мрежа, пешеходни трасета.

https://www.facebook.com/ivanportnih/videos/1721110084660641/

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *