Партньор на Проватон
 Портних обжалва затварянето на варненския кучкарник

Портних обжалва затварянето на варненския кучкарник

Сподели в

Иван Портних на Варна обжалва пред съда затварянето на Общинския приют за бестопанствени кучета в Каменар.

Днес се проведе първото заседание по делото, образувано по жалба от Кмета на Община Варна против наложена принудителна административна мярка на Областна дирекция по безопасност на храните – Варна, съобщиха от Административния съд. С наложената мярка временно е преустановена дейността по залавяне и обработване на безстопанствени кучета на обект „Общински приют за безстопанствени кучета“.

Жалбоподателят счита, че наложената мярка е незаконосъобразна, подлежаща на отмяна, поради несъответствие с целта на закона, противоречие с материалните разпоредби, както и поради съществено нарушение на административнопроизводствените правила. По искане на ответника и със съгласието на жалбоподателя, съдът допусна съдебно-техническа експертиза и постави две задачи на вещото лице.

Едната е, след като се запознае с материалите по делото и направи оглед на място, да даде отговор за техническото състояние на обекта, дали съответства на разрешението за строеж.

Втората задача е да се определи какво е осветлението и размера на изградените клетки в кучкарника, доколко е налице изкуствено осветление и от какви материали е изграден обектът.

Вещото лице ще трябва да изготви скица, на която да се отбележат направените констатации. Съдът ще определи вещото лице в закрито съдебно заседание. Съдът изслуша мнения и изказвания на граждани, които присъстваха на делото и отговори на поставените от тях въпроси.

Следващо заседание по делото е насрочено за 12 декември, от 14.30 часа.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *