Партньор на Проватон
 Борисов на четири очи с Нетаняху утре във Варна

Борисов на четири очи с Нетаняху утре във Варна

Сподели в

Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристига у нас още днес.

Двамата с министър-председателя Бойко Борисов ще проведат среща на четири очи в резиденция „Евксиноград“ във Варна.

Както “Нова Варна” писа именно там на следващия ден трябва да се проведе срещата на върха между България, Гърция, Румъния и Сърбия, а Нетаняху е гост на форума. Срещата между двамата премиери е на четири очи, но после ще бъде последвана от пленарно заседание. По време на разговорите ще бъдат обсъдени двустранните отношения в области от взаимен интерес, като акцент ще бъде поставен върху международни и регионални теми, съобщиха от пресцентъра на кабинета. Още от днес според запознати спецслужбите, охраняващи израелския премиер са в града.

Очаква се допълнителна жандармерия да бъде командирована във Варна заради драконовските мерки за сигурност, съобщиха днес от полицията. Маршрутите на високите гости се пазят в пълна тайна. В петък в „Евксиноград“ Борисов ще е домакин на четиристранната среща на балканските лидери.

Така Борисов, премиерите на Гърция и Румъния – Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич ще обсъдят развитието на съвместните инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на Балканите. Фокус на срещата ще бъде и задълбочаването на регионалната стабилност, както и актуални европейски въпроси.

По-късно лидерите от формата ще проведат работен обяд, в който ще участва и министър-председателят на Държавата Израел Бенямин Нетаняху.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *