Партньор на Проватон
 17-годишна ученичка стана кмет на Варна за ден

17-годишна ученичка стана кмет на Варна за ден

Сподели в

Днес бяха избрани ученици и студенти, които за един ден ще заемат функциите на управляващите в Община Варна.

Идеята на кампанията “Мениджър за един ден” е,че по този начин избраните младежи ще могат да научат много за работата на различните институции реална работна среда.
Избраната за кмет е 17-годишната Адриана Узунова, която е ученичка в XI клас във ВТГ „Г.С.Раковски“. Пред репортер на “Нова Варна”, Адриана каза: ” Според мен образованието трябва да е основен приоритет за Община Варна. Важно е да се създаде повече мотивация и стимул на завършващите млади хора в училищата, за да продължат обучението си именно във варненските висши учебни заведения”. Иван Портних изяви съгласие и информира, че най-много се работи върху образованието.
За заместник кмет по сигурността и контрола на обществения ред за 1 ден става Надежда Боянова от ПГИ „Д-р Иван Богоров“, която учи „Застрахователно и осигурително дело“. Тамира Тахтакесен, студентка от Медицинския университет във Варна е избрана за директор на дирекция “Здравоопазване”. За директор на дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване” е Александър Желязков, ученик в Търговската гимназия. Директор на дирекция “Култура и духовно развитие” е Съни Добрева, ученичка в гимназията по икономика. За директор на дирекция “Социални дейности” избраха Десислава Христова, ученичка в гимназията по икономика. Мелинда Махмудова е днешния директор на дирекция “Спорт”, ученичка в гимназията по икономика. Директор на дирекция “Туризъм” е Ивелина Борисова, студентка в Медицинския университет, а секретар на Община Варна е Веселина Славова, студентка в Икономическия университет – Варна.
На церемонията присъстваха всички директори на институциите в Общината както и много младежи, които подкрепяха своите съученици и колеги.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *