Партньор на Проватон
 Франция привлича студенти от Варна с ниски такси и стипендии (СНИМКИ)

Франция привлича студенти от Варна с ниски такси и стипендии (СНИМКИ)

Сподели в

188 евро е таксата за обучение във висше учебно заведение в страната на шампанското, родните студенти получават и стипендии по социални критерии, стана ясно образователен форум във Варна На голям интерес се радва пътуващият салон на образованието,който днес е във Варна.

Той е разположен в Пресцентъра на ФКЦ и е отворен до 18.00 часа днес . Десетки ученици от френските гимназии във Варна привлече събитието.
Форумът се организира от Френския институт в България. Целта му е да представи френското висше образование, да ориентира кандидатите в избора на специалност и учебно заведение, както и да информира за различните възможностите за финансиране на обучението.

Сериозна финансовата мотивация имат българските младежи, решили да учат във Франция, обяснява Бисера Коларова от Френския институт в България. Благодарение на твърдата политика на френското правителство към висшето образование всяка година 20% от бюджета на страната са за учебните институции.
Благодарение на това студентите плащат само символична такса за обучението си в държавни университети – 188 евро. Освен това след влизането на България в ЕС нашите студенти във Франция имат право  на стипендия по социални критерии.

Те също така могат да се възползват и от помощ за жилище и да получават част от наема още от първата година на обучението си.

снимки Мердин Берберов, “Нова Варна”
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *