Партньор на Проватон
 Приятното срещна полезното – запознайте се със здравословните хедонисти

Приятното срещна полезното – запознайте се със здравословните хедонисти

Сподели в

Tе са млади – особено по дух и амбициозни. Будни, любознателни, приключенски настроени изследователи, които обичат да учат с широко отворени очи и притежават целия този арсенал от качества, с които оцветяват живота си в най-ярките багри. Това са те – здравословните хедонисти, които задават нов тон на удоволствията от живота. Има ги навсякъде по света, има ги вече и у нас. Става дума за нова социална прослойка, която все по-често замества клубовете и баровете с вълнуващи и интересни начини за поддържане на добра физическа форма и на социален живот, докато се наслаждава на здравословна храна и напитка.

Здравословните хедонисти са мъже и жени, които могат да бъдат запалени туристи, изследователи, бегачи, велосипедисти и предприемачи, които изпитват наслада от пътуването. В работата си са устремени и работят усилено, защото са взискателни към себе си и винаги се стремят да постигнат по-добрата си версия. Умеят да комбинират качествено свършената си работа със заслужено удоволствие и в него също са абсолютни професионалисти.

У нас, те са една пета ог градското население в страната, сочи специално проучване на GfK, изготвено за България по поръчка на Birell, новият бранд бира без алкохол, който компанията Карлсберг България лансира у нас в началото на годината. Проучването е извършено онлайн сред градското население в България на възраст 18-55 години. Близо 60% от здравословните хедонисти в нашата страна вярват, че консумират по-здравословни храни и напитки от предходните поколения, а 64% твърдят, че спортуват редовно и повече от поколенията преди своето, сочат още данни от него. 75% от градското население в страната твърдят, че са физически активни. Дългите разходки са най-популярната физическа активност у нас според проучването. След тях се нареждат фитнес тренировките, бягането, танците, колоезденето и плуването. Седемдесет и три процента от по-младата група здравословни хедонисти, участвали в проучването, на възраст 18-26 години, вярват в здравословния начин на живот, който не ги лишава от приятни преживявания. Повече от 1/3 от всички интервюирани комбинират социалното общуване с поддържането на добра физическа форма  и го възприемат като чудесен начин да практикуваш здравословен начин на живот в компанията на приятели.

Здравословните хедонисти също така приемат организираните спортни активности като подходяща възможност да срещнеш половинката си, особено при дейности на открито като туризъм, бягане или колоездене. Близо 60% от изследваната целева група твърдят, че именно по време на такива активности са срещнали човек, към когото са изпитали романтично увлечение.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *