Партньор на Проватон
 Будители-просветители води “Варна Лит” днес във Варна

Будители-просветители води “Варна Лит” днес във Варна

Сподели в

Среща на будителите-просветители във Варна организира „Международен литературен фестивал Варна Лит“ в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители.

Най-младият и мащабен литературен форум, провеждащ се в морската столица от две години, кани на 30 октомври от 18:30 ч. в

Концертната зала на Радио Варна представители на училищата в града, на извънкласните школи и на институциите, работещи в сферата на образованието и просветата. Специални гости на срещата ще бъдат Захари Карабашлиев – председател на СНЦ „МЛФ Варна Лит“ и номиниран за „Будител на годината 2018“, както и Делян Момчилов и Стен Дамянов – автори на книгата „Българите! Забравените постижения“, също номинирани като екип за „Будител на годината 2018“. Двамата ще направят интригуваща презентация на български постижения в областта на просветата, представени в тяхната книга.

Форумът е жест на уважение към днешните будители – учители и просветители, които са и основни съмишленици на Международен литературен фестивал „Варна Лит“ в неговата каузата – децата и грижата за тяхната грамотност.

По време на срещата екипът на сдружението-организатор на МЛФ „Варна Лит“ ще сподели с варненските просветители постигнатото в развитието на фестивала, както и плановете за неговото издание през 2019 година.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *