Партньор на Проватон
 Студенти от Варна спечелиха бронзов медал по компютърна математика

Студенти от Варна спечелиха бронзов медал по компютърна математика

Сподели в

Студентите на ВВМУ “Н.Й.Вапцаров” във Варна, спечелиха бронзов медал на приключилата Седма национална студентска олимпиада по компютърна математика “Акад. Стефан Додунеков” в Пампорово, научи Moreto.net.
Представителният отбор на Морското училище с ръководители доц. д-р Мария Николова и ас. д-р Емилия Колева, бе съставен от студентите Иван Ташев от специалност „Корабни машини и механизми“ (КММ) и Светослав Хаджитодев – „Информационни и комуникационни технологии“ (ИКТ), които извоюваха бронзов медал.
Целта на състезанието е да се предизвикат и насърчат талантливите студенти по математика, като се създават взаимовръзки между тях и ръководителите на екипи, а също и чрез споделяне и обмяна на информация между участващите университети.
Националната студентска олимпиада по компютърна математика е индивидуално състезание и в него участват студенти от бакалавърски или магистърски програми от всички университети в България. Над 60 студенти от 12 университета в страната взеха участие в олимпиадата.

морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *