Партньор на Проватон
 Мъжете вече носят неработещи часовници. Защо?

Мъжете вече носят неработещи часовници. Защо?

Сподели в

Мъже по света носят на китките си часовници, които не работят и не показват колко е часа. На това обърна внимание Уолстрийт джърнъл в специален материал. Според изданието причината е, че при наличието на смартфоните, които се превърнаха в джобни лични компютри, ръчният часовник е станал моден аксесоар или тип мъжко бижу, нещо, което човек е свикнал да носи на ръката си за стил.

“При смартфоните, които са практически залепени за дланите ни през цялото време и смартчасовниците, които набират сила, традиционните часовници вече не са жизненоважни в практично отношение”, отбелязва авторът Джейкъб Галахър.

Във връзка с това, от изданието Business Insider се допитаха до мнението на експерти за носенето на ръчни часовници. Главният изпълнителен директор на онлайн магазина за луксозни часовници в Щатите marketCrown & Caliber Хамилтън Пауъл коментира: “Когато проверявам колко е часът, през половината време гледам в моя iPhone”. “Но ако ръчният часовник беше просто устройство за показване на времето, тогава той би бил заменен (и отпаднал) още преди години, нали?”, продължава той.

През 2017 г. Apple продаде повече на брой часовници от Rolex, Swatch и другите водещи играчи в швейцарската часовникарска индустрия – статистика, която ужаси занаятчийските фирми със столетна история. Има и промени на пазара на часовници заради по-малки и често на по-евтино продаващи брандове като Marloe и Daniel Wellington, които се появяват непрекъснато заради онлайн платформите за групово финансиране като Kickstarter.

Ръчните часовници днес са нещо поетично. Като ги носим, създаваме малки лични моменти, в които сме преднамерени как ще използваме времето си. Хората достигнаха до момент, в който признават, че този вид часовници вече не са толкова важни за показване на часа, колкото за личния стил, казва Пауъл. Това е момент, в който си спомняме, че има красота в класическото, в нетехнологичното и в това да не си толкова зает. Има красота в опростеността и това е всъщност последното просто (нетехнологично) нещо, което притежаваме, продължава той.

https://www.manager.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *