Партньор на Проватон
 Ливанският цигулар Ара Маликян закрива „Варненско лято“

Ливанският цигулар Ара Маликян закрива „Варненско лято“

Сподели в

“Лудият” цигулар на Саура и Алмодовар с концерт в ДКС на 2 ноември. Ара Маликян е особено очакван от младата публика на заради  провокативния стил на музициране и сценично присъствие. Музикантът е ливанец от арменски произход и с испански паспорт, любим е на различни поколения меломани по света.

Неговата цигулка, създадена в Модена, и пропътувала пътя до Ливан, за да попадне в ръцете на малкия тогава Ара, вдъхновява 25-ия му албум. „Невероятната история на една цигулка“ е емоционален и личен музикален разказ, вдъхновен от необятния свят на Паганини, който ще поведе публиката из музикалните епохи и жанрове от класиката до рок и поп музиката.

Маликян концертира в повече от 40 страни с богат репертоар – от класика като Бах и Вивалди, през арабска, еврейска и циганска музика, танго, фламенко, до Лед Цепелин, Дейвид Боуи и Пако де Лусия. Работи и с фламенко танцьори като Хоакин Кортес. Оказа се и близък приятел на Васко Василев.

През студентските им години делели обща стая в Лондон. След това са свирили заедно, включително на турнетата на Ванеса Мей. Мегаконцертът е първи гастрол на Ара Маликян във Варна и се осъществява по покана на Община Варна и Общоарменския благотворителен съюз Парекордзаган.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *