Партньор на Проватон
 Висшият съдебен съвет заседава във Варна

Висшият съдебен съвет заседава във Варна

Сподели в

Окръжният съд във Варна отбелязва 140 години от създаването си, днес на форума на висшите магистрати ще се обсъжда строежа на варненската съдебна палата Тържественото отбелязване на 140-та годишнина от създаването на съдебната власт във Варна ще продължи с работно заседание на Висшия съдебен съвет.

Висшият административен орган на съдебната власт у нас се събра в 09,30 часа в Икономическия университет. Заседанието ще бъде открито от министъра на правосъдието Цецка Цачева и на него ще бъдат изслушани всички представителите на съдебната власт и адвокатурата в града.

Заседанието има една единствена точка в дневния ред – обсъждане на необходимостта и възможностите за изграждане на нова съдебна палата във Варна.

В срещата, освен членовете на ВСС, ще вземат участие и кметът на Варна Иван Портних, главният архитект на града Виктор Бузев и областният управител на Варна Стоян Пасев.

Работното заседание ще се проведе при „закрити врати“ съгласно решение на Висшия съдебен съвет. Тази година, освен съдебната власт, 140 години от създаването си отбелязва и държавната власт във Варна. Това е причината в честването на годишнината, като съорганизатори да се присъединят Община Варна и Областна администрация.

Кулминацията на празничните прояви ще бъде днес от 17.30 часа в зала Аула на Икономическия университет, когато поздравителен концерт ще изнесе представителният оркестър на Военноморските сили на България.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *