Партньор на Проватон
 “Месец на село” по Тургенев ще се играе днес на варненска сцена

“Месец на село” по Тургенев ще се играе днес на варненска сцена

Сподели в

На сцена “Филиал” на ДТ “Стоян Бъчваров , от 19 часа днес, ще можем да гледаме постановката на Стилиян Петров “Месец на село” по пиесата на Иван С. Тургенев, в превод на Майя Праматарова, напомня Moreto.net.
Сценографията е на Венелин Шурелов, костюмите – дело на Елица Георгиева, а музиката – на известния музикант и диджей Иван Шопов. В ролите ще видим Веселина Михалкова, Гергана Арнаудова, Даниела Викторова, Юлияна Чернева, Цветина Петрова, Стоян Радев, Валери Вълчев, Николай Божков, Николай Кенаров, Пламен Димитров, Константин Соколов, Алекс Маринков/Николай Маринков.
По думите на творческия екип: “”Месец на село” е фин разказ за човешките взаимоотношения, през които любовното чувство се разминава с всички, които го изпращат или получават. Чувствата и съдбите на всички изненадващо се преплитат, влеченията и обясненията някак се разминават… Самият Тургенев казва: „Ракитин – това съм аз”. Героите обитават, но не принадлежат съвсем на това място, те като че ли носят нещо от града, от духа на забързаното урбанистично мислене и поведение. Именно в тази идилична селска среда, в която изкуството и естественото са в конфликт, се развива градската интрига.”

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *