Партньор на Проватон
 Иван Портних бе гост на откриването на софтуерната компания Scale focus във Варна

Иван Портних бе гост на откриването на софтуерната компания Scale focus във Варна

Сподели в

Софтуерна компания Scale focus откри офис във Варна. На тържеството присъстваха кметът Иван Портних, Пламен Цеков – изпълнителен директор на компанията, и Александър Стоименов – ръководител на офиса в морската столица. Фирмата е специализирана в разработка на софтуерни продукти, работи по модерни инженерни методи и е доставчик за внедряване на IT услуги и иновации.

“Това събитие е своеобразно продължение на енергията, генерирана от форума Innowave Summit, който подкрепихме. Навлизането на поредна IT компания във Варна е доказателство за потенциала на нашия град като университетски и младежки център, за нарастващата конкурентоспособност на пазара на труда”, каза кметът Иван Портних. Той благодари на екипа, че са избрали морската столица като свое място за развитие.

“Варна има сериозен потенциал и ние искаме да сме част от тази интересна екосистема. Да внесем добри практики, които сме видели и работят за повдигане на квалификацията ежедневно”, сподели изпълнителният директор Пламен Цеков. “При нас има страхотни възможности за хора, които сега прохождат в професията, за всичко, свързано със софтуерния бизнес. Имаме интересни програми, академии, които сега стартират. Надявам се много бързо да пренесем това ноухау на локално ниво. Моят фокус в работата ще бъде да развиване възможностите, които предлага Варна”, каза Александър Стоименов.

Офисът на Scale focus в морската столица е четвърти в страната и е част от дългосрочните планове на ръководството за разширяване на дейността. За шестте години от създаването си във фирмата са наети над 600 специалисти, които обслужват повече от 150 клиенти от цял свят. В офиса във Варна вече са започнали работа 16 души, като целта е догодина броят на заетите да стане около 40 души.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *