Партньор на Проватон
 Протест и във Варна за оставката на Валери Симеонов

Протест и във Варна за оставката на Валери Симеонов

Сподели в

Майките от инициативата “Системата ги убива” стартират национална кампания със серия от протести в искане на оставката на Вицепремиера Симеонов Майките на деца с увреждания излизат на протест пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Началният час на протестът, организиран във Фейсбук, е 12:30 часа.

Повод за реакцията на майките са думи на Симеонов във връзка със Закона за хората с увреждания. Майките искат още си и да му се отнеме всякаква възможност да участва в управлението на България. Освен в София, протести ще има във Варна, Враца, Стара Загора, Силистра, Пловдив, Плевен и Лондон.

Протестът беше насрочен в петък заради изказване на Симеонов пред собствената му телевизия, в което той нарича майките „кресливи жени, които спекулират с децата си, и манипулират обществото, като изкарват уж болните си деца в пек и в дъжд“. Още тогава протестиращите майки поискаха оставката на вицепремиера с ресор социална политика, но в замяна получиха отговор от Валери Симеонов, който гласеше „Не се отказвам от нито една своя дума“. Той посочи, че смисълът на изказването му е бил, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството приело законопроект и удовлетворило всички искания на майките. И заяви, че в семейството му има човек с тежка инвалидност, за когото полага грижи, „но никога няма да изкара на показ, за да постигне политическа цел“.

Междувременно в социалните мрежи започна събирането на подписи с искане за оставката на Симеонов, като до неделя вечерта бяха събрани над 5000 подписа от страната и чужбина.

От своя страна майките изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и до самия Симеонов, в което настояват за незабавната му оставка, и за край на овластения цинизъм и омраза от лица, заемащи висши ръководни постове.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *