Партньор на Проватон
 До дни откриват новия парк във “Възраждане”  Копирано от: https://novavarna.net Нова Варна ©

До дни откриват новия парк във “Възраждане” Копирано от: https://novavarna.net Нова Варна ©

Сподели в

Паркът на площ от 37 декара във варненският квартал “Възраждане” е почти готов.

За това съобщи вчера на личната си фейсбук страница, кмета на Варна Иван Портних Върху терена в крайният варненски квартал от 37 декара, който години наред тънеше в бурени, вече са изградени алеи за разходка, детски площадки, велоалеи, места за отдих, както и зона за спорт. Според предварителната информация паркът трябва да бъде открит тази есен.

На последен етап е работата по изграждането на парка във варненския квартал „Възраждане 1“. Зоната за отдих и развлечение трябваше да бъде изградена край дерето, успоредно на бул. „Република“, а дейностите на обекта се извършват и през почивните дни. Част от алеите вече са изградени, а в момента се извършва заравняване на терена в централната част.

Проектът предвиждаше изграждане и на зона за колоездене, детска площадка, кътове за отдих, лятно заведение и ефектно осветление. Според плановете достъпът до охранителния канал ще бъде ограничен със зелен плет, а самият парк ще бъде заобиколен от ажурна ограда. Ще има и лятно заведение. Предвидено е и ефектно осветление. Първият етап включваше още изграждането на спортни игрища и фитнес на открито. Общата сума на проекта е 3,5 млн.лв.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *